Tutustumiskierros alkaa vihreästä lohko B:stä, jossa on luokanopetusta, luonnontieteitä ja kielten opetusta.
Yksi kerros eli solu muodostaa laajan tilan, jota voi muunnella erilaisiksi ja erikokoisiksi tiloiksi toiminnallisen tarpeen mukaan. Solussa työskentelee aina yksi alakoulun luokkataso sekä yläkoulussa opetettavan aineen/aineiden ryhmät. Tilojen yksityisyyttä voidaan muuttaa kevyesti liikuteltavilla väliseinillä.
Vihreän B-lohkon kolmannessa kerroksessa tulevat työskentelemään neljäsluokkalaiset ja 7–9-luokkalaiset kielten oppijat. Oppilasmäärä yhdessä kerroksessa yhtä aikaa on enimmillään noin 150. Kangasmatto lattiassa parantaa tilojen akustiikkaa ja viihtyvyyttä.
Luonnontieteillä, ympäristöoppi, biologia, maantieto, fysiikka ja kemia, on oma opetussolunsa. Luonnontieteen kokeelliset työtavat edellyttävät erityistä turvallisuutta – myös opetustilalta.
Työmaalla on samanaikaisesti käynnissä paljon työvaiheita, joiden yhteensovitus vaatii hyvää yhteishenkeä ja joustavuutta. Työt ovat edenneet aikataulussa ja yhteistyö hankkeen osapuolten välillä on koronahaasteista huolimatta sujunut hyvin.
Seuraavassa blogissa jatkamme kierrosta lohkoon C.