Lahdessa varhaiskasvatuspalvelujen toiminnan kehittämiseksi kerätään palautetta ja kehittämiskohteita huoltajilta ja henkilöstöltä, seudullisessa arviointikyselyssä myös eskarilaisilta. Kyselyihin vastataan nimettömänä ja luottamuksellisesti eikä yksittäistä vastaajaa voida vastausten perusteella tunnistaa.
Arvioinnin kehittämiseen olennaisena sisältyy kyselytulosten hyödyntäminen palvelujen kehittämisessä sekä toimivien käytäntöjen löytäminen ja siirtäminen arkiseen toimintaan. Tuloksia ja kehittymistarpeita käsitellään muun muassa esimiesten kanssa käytävissä kehityskeskusteluissa. Täydennyskoulutusta kohdistetaan näihin kehittymistarpeisiin.
Esi- ja perusopetuksen seudullisen arviointikyselyn 2024 tuloksista
Huoltajien sekä esi- ja perusopetuksen oppilaiden vastausten mukaan aikuiset ovat ystävällisiä, välittäviä ja osaavia. Henkilöstöä on helppo lähestyä ja luottamuksellisten keskustelujen käyminen heidän kanssaan on mahdollista. Yhteistyö kodin ja esiopetuksen sekä kodin ja koulun välillä on sujuvaa. Oppilaiden mielestä oppiminen on mukavaa ja monissa vastauksissa mainitaan, että kivaa ja tärkeää esiopetuksessa ja koulussa on kaverit.
Yhtenä kehittämiskohteena edelleen on esi- ja perusopetuksen oppilaiden tasa-arvoisuuden ja yhdenvertaisuuden yhteisten pelisääntöjen noudattaminen. Myös osallisuuden ja vaikuttamisen mahdollisuudet kaipaavat edelleen kehittämistä niin huoltajien, lasten kuin henkilöstönkin mielestä. Mahdollisuudet vaikuttaa itseään koskeviin asioihin ja toiminnan suunnitteluun vaikuttavat myönteisesti niin esiopetukseen kuin kouluunkin kiinnittymiseen ja siellä viihtymiseen.
Lue koko uutinen kyselytuloksista 2024.
Varhaiskasvatuspalvelujen seudullisen arviointikyselyn 2023 tuloksista
Huoltajien vastauksissa vahvuuksiksi nousee varhaiskasvatuspaikassa saatu hyvä hoito, lapsiryhmissä ilmenevä turvallinen ja välittävä ilmapiiri sekä lapsia koskevan keskustelun luottamuksellisuus henkilöstön kanssa. Lue koko uutinen kyselytuloksista 2023.
Esi- ja perusopetuksen seudullisen arviointikyselyn 2022 tuloksista
Huoltajien ja oppilaiden vastausten mukaan esi- ja perusopetuksen oppilaat saavat tarvitsemaansa tukea, aikuiset ovat ystävällisiä ja heitä on helppo lähestyä. Myös kodin ja koulun yhteistyö toimii hyvin. Aiempien vuosien kyselyjen tapaan vahvuuksiksi nousee edelleen myös osaava henkilöstö sekä esiopetuspaikkojen ja koulujen turvallisuus. Lue koko uutinen kyselytuloksista 2022.
Varhaiskasvatuspalvelujen omat arviointikyselyt
Säännöllisesti vuorovuosina eli joka toinen vuosi toteutetaan kysely varhaiskasvatuspalvelujen huoltajille ja joka toinen vuosi henkilöstölle. Eri toimintamuodoille eli päiväkodille ja perhepäivähoidolle on eri kysymykset.
Lisäksi kaupunkitasoisesti toteutettava työhyvinvointikysely muodostaa osan henkilökunnan keskinäisestä yhteistyöstä ja hyvinvoinnista.