Hyppää sisältöön

Ahtialan koulun Kivijärven toimipisteen käyttöä turvaavat toimenpiteet valmistuneet 

Kivijärven toimipisteen käyttöä turvaavina toimina rakennuksen vanhimmat heikompikuntoiset osat on rakenteellisesti rajattu pois käytöstä. Käyttöön jääneissä tiloissa on kesän aikana tehty kunnossapitokorjauksia. Toimipisteessä koulutoiminta päättyy kesään 2024 mennessä.

Kivijärven toimipisteen käyttöön jääneiden tilojen sisäilmalähtöiset kunnossapitokorjaukset on saatu valmiiksi. Kesän aikana on tehty muun muassa alueellisia tiivistyskorjauksia sekä nuohottu ilmanvaihtokanavia ja säädetty ilmanvaihtoa.  

Laadunvarmistuksellisena toimenpiteenä loppuvuodesta 2023 toteutetaan painesuhteiden pitkäaikaisseuranta. Seurannan perusteella varmistetaan ilmanvaihdon tasapainoisuutta sekä eri rakennusosien välistä painesuhdetta. 

 Kivijärven toimipisteen vanhimpien, vuosina 1918 ja 1978 valmistuneiden rakennusten heikompikuntoiset osat on rakenteellisesti rajattu pois käytöstä.   

Kivijärven koulu on hallinnollisesti Ahtialan koulun toimipiste. Ahtialan koulun kohdekohtainen sisäilmatyöryhmä seuraa koulun sisäilmatilannetta. Syksyn palaverin perusteella sisäilmatilanne on koululla vakaa.  

Lisätietoja 

Lahden kaupunki
Sisäilma-asioissa
Jussi Hietala, sisäilma-asiantuntija, Lahden Tilakeskus, 044 482 6222
 

Koulun toimintaan liittyvissä asioissa
Ahtialan peruskoulun rehtori Ari Anttila, 050 559 7844
perusopetuksen palvelupäällikkö Matti Saarela, 044 416 3336