Hyppää sisältöön

Arvonlisäveron muutos aiheuttaa katkoksia Lahden kaupungin verkkomaksamiseen sekä voi aiheuttaa viiveitä kaupungin toimittamiin laskuihin

Yleinen arvonlisävero nousee 24 prosentista 25,5 prosenttiin 1.9.2024. Arvonlisäveron muutos aiheuttaa Lahden kaupungin verkkomaksamiseen katkoksia. 

Lahden kaupungin verkkokaupat ja verkkomaksuliittymät ovat pois käytöstä 31.8. klo 23 – 1.9. klo 12. Käyttökatkos koskee Lahden kaupungin ja Lahden museoiden verkkokauppojen lisäksi verkkomaksuliittymiä, joiden kautta kulkevat muun muassa verkossa maksetut Wellamo-opiston kurssimaksut ja Lastu-kirjastojen myöhästymismaksut.

Lahden kaupungin asiointi.fi -varauspalvelussa ja kauppapalvelussa käyttökatkos kestää 30.8. klo 16 – 2.9. klo 12. Varauspalvelussa maksetaan muun muassa asukaspysäköintilupia ja vene- ja telakointipaikkamaksuja. Kauppapalvelusta voi puolestaan ostaa rakennuspiirustusdokumentteja. Käyttökatkon aikana edellä mainittuja lupia ja maksuja ei ole mahdollista maksaa myöskään Lahti-Pisteellä. Käyttökatkosta johtuen talvitelakointipaikkojen uusien asiakkaiden varausjakso talvikaudelle 2024–2025 käynnistyy 3.9.2024 klo 9.

Pahoittelemme katkoksista asiakkaille aiheutuvaa haittaa.

Arvonlisäverokannan muutos voi aiheuttaa viiveitä kaupungin toimittamiin laskuihin

Yleinen arvonlisäverokanta nousu  24 prosentista 25,5 prosenttiin 1.9.2024 voi aiheuttaa viiveitä kaupungin toimittamiin laskuihin. Uutta arvonlisäverokantaa tullaan soveltamaan sellaisiin tavaroihin ja palveluihin, joiden verokanta on nyt 24 prosenttia.

Arvonlisäverokannan muutos nostaa joidenkin Lahden kaupungin maksullisten palveluiden hintoja 1.9.2024 alkaen. Muutos näkyy automaattisesti uusissa laskuissa, eikä edellytä asiakkaalta toimenpiteitä. Siirtymäkauden aikana laskuilla voi esiintyä uusia ja vanhoja arvonlisäverokantoja riippuen laskutusajanjaksosta.

Lisätietoja:

Jenni Hannula, asiakaspalvelupäällikkö, jenni.hannula@lahti.fi
Anu Niemi, rahoitusassistentti, anu.niemi@lahti.fi