Hyppää sisältöön

Avoin päiväkoti Poppoo avataan torstaina 8. elokuuta

Avoin päiväkoti Poppoo on kaupungin uusi avoin ja maksuton varhaiskasvatuksen toimintamuoto. Poppoo on lapsiperheiden kohtauspaikka, jossa perheillä on mahdollisuus tutustua toisiinsa ja saada vertaisryhmän kasvatuksellista tukea. Päävastuu lapsesta on hänen mukanaan olevalla aikuisella.

Avoin päiväkoti Poppoo on auki arkisin maanantaista perjantaihin klo 9 – 15. Toiminnassa noudatetaan koulujen toiminta-aikoja. Toiminta on maksutonta ja tarkoitettu kaikille lahtelaisille sekä kunnallisen että kunnan tukeman varhaiskasvatuksen ulkopuolella oleville alle kouluikäisille lapsille ja heidän läheisilleen.

Avoimen päiväkodin toimintaan osallistuminen ei edellytä ennakkoilmoittautumista. Avoimeen päiväkotiin voi ottaa omat eväät mukaan.

Poppoo toimii kahdessa toimipisteessä: Matkakeskuksen läheisyydessä Loviisanpässin toimipisteessä, Loviisankatu 16 sekä Launeen perhepuiston toimipisteessä, Kaarikatu 26.

Avoimessa päiväkodissa lapset ja aikuiset toimivat yhdessä

Avoin päiväkoti on lapsiperheiden kohtauspaikka, jossa perheillä on mahdollisuus tutustua toisiinsa ja saada vertaisryhmän kasvatuksellista tukea, Toiminta pyrkii tukemaan lapsen kehitystä sekä huoltajia heidän kasvatustyössään. Avoimessa päiväkodissa lapset ja aikuiset toimivat yhdessä, esimerkiksi leikkivät, liikkuvat, laulavat, tekevät kädentöitä ja retkiä.

– Yhteisten tekemisten lomassa on mahdollisuus keskusteluun ja vuorovaikutukseen toisten aikuisten ja henkilökunnan kanssa, kertoo Poppoon toimintaa johtava Maarit Karhunen.
– Avoimessa päiväkodissa kaikki aikuiset toimivat yhdessä lasten kanssa, mutta päävastuu lapsesta on hänen mukanaan olevalla aikuisella.

– Avoin päiväkoti Poppoon toiminnassa painottuvat aikuisten ja lasten osallisuus. Asiakkaita kuunnellaan herkällä korvalla ja rakennetaan yhteisöllisyyttä, jatkaa kaupungilta avoimen varhaiskasvatuksen ohjaaja Tuulevi Annala.
– Toiminnassa pyritään hyödyntämään myös verkostoyhteistyötä.

Taustaa

Avoin päiväkoti Poppoo on uusi toimintamuoto ja muodostuu kahdesta aiemmin avoimen varhaiskasvatuksen toimipisteestä, Launeen Perhepuiston ja Loviisanpässin toimipisteistä.

Sivistyslautakunnan 23.1.24 päätöksen mukaan toiminta Jalkarannan, Tanssimäen, Hirsimetsän ja Nastolan avoimen varhaiskasvatuksen toimipisteissä on päättynyt kesäkuun 2024 lopussa.

Lisätietoja

Tuulevi Annala, avoimen varhaiskasvatuksen ohjaaja, 050 398 7749
Maarit Karhunen, perhepäivähoidon ohjaaja, 050 383 6403

Avoin päiväkoti Poppoo