Jokapäiväinen elämä ja arkiset asiat, kuten asuminen, liikkuminen ja syöminen kuluttavat luonnonvaroja ja energiaa. Jokainen voi vaikuttaa omilla valinnoillaan syntyviin ilmastovaikutuksiin.
Valojen sammuttaminen on symbolinen ele, jolla kiinnitetään huomiota vakaviin ympäristöasioihin, kuten luonnon monimuotoisuuden köyhtymiseen ja ilmastonmuutokseen. Earth Hourin tavoite ei ole säästää sähköä, vaan yhdistää ihmiset ympäristö- ja luontokriisin ratkaisemiseksi.
Valojen sammumista tapahtuman aikana tai jälkikäteen voi seurata Mustankallion vesitornin verkkokamerasta https://flycam.panomax.com/lahtiaqua (live).
Lahdessa valot sammutetaan muun muassa:
- Lahden kaupunki: Aleksin talvivalot ja katupuiden koristevalaistus
- Lahti Energia: Radiomastojen valot ja rautatieaseman alikulkutunnelin koristevalot
- Lahti Aqua: Mustankallion vesitornin ja Nastolan vesitornin julkisivuvalaistus
- Lahden Sibeliustalo: Pääsalin ulkokuoren valot
- Osuuskauppa Hämeenmaa: ABC Liikennemyymälät ja Prismojen pylonien valot
- Salpakierto Oy: Kujalan käsittelykeskuksen aluevalaistus sekä toimistorakennusten iltavalaistus
- L-Fashion Group Oy: Luhdan torni
- Lahden seurakunnat: Ristinkirkon sekä Mukkulan, Nastolan, Launeen, Joutjärven ja Salpausselän kirkkojen valot. Launeen kirkossa järjestetään samalla Kirkkoyö-tapahtuma
- Hämeen ELY-keskus
- Kauppakeskukset Karisma ja Trio
- Kiinteistö Oy Lahden Tiedepuisto / Paavolakiinteistöt Oy
WWF:n Earth Hour on maailmassa laajimmalle levinnyt ympäristötapahtuma, joka sai alkunsa vuonna 2007 Australiasta. Suomessa tapahtumaa vietettiin ensimmäisen kerran vuonna 2009. Vuonna 2022 Earth Houriin osallistui Suomessa 1,5 miljoonaa ihmistä. Mukana yhteisellä asialla on satoja organisaatioita ympäri maata oppilaitoksista yrityksiin ja kunnista järjestöihin.
Maailman suurimpaan valomerkkiin ilmaston puolesta voi osallistua kuka tahansa.
Ilmoita tapahtumasi mukaan (WWF)