Hyppää sisältöön

Elinvoima- ja työllisyysjaosto 17.4.

Elinvoima- ja työllisyysjaosto hyväksyi työllistämisen Lahti-lisän uudet myöntämisperiaatteet ja uutena tukimuotona rekrypalkkion.

Elinvoima- ja työllisyysjaosto hyväksyi uudet periaatteet työllistämisen Lahti-lisän myöntämiseksi. Kyseessä on työnantajalle myönnettävä harkinnanvarainen tuki, jota voidaan osoittaa työttömänä työnhakijana olevan lahtelaisen henkilön palkkauskustannuksiin.

Tukea myönnetään 1.6. alkaen vain yhdistyksille, säätiöille tai rekisteröidyille uskonnollisille yhdyskunnille ja hyvinvointialueelle. Aikaisemmin lisää on myönnetty myös elinkeinonharjoittajille. Muutoksen taustalla on palkkatukiuudistus, joka nostaa palkkatuen määrän vähintään 50 prosenttiin palkkakustannuksista. Valtiontukisäännösten mukaan julkinen tuki ei voi ylittää 50 prosenttia palkkauskustannuksista taloudellista toimintaa harjoittaville työnantajille.

Elinvoima- ja työllisyysjaosto hyväksyi taloudellista toimintaa harjoittavien työnantajien rekrypalkkion lahtelaisen työttömän työnhakijan työllistämiseksi. Palkkio on tarkoitettu muihin kuin työllistettävän henkilön palkkauskustannuksiin. Palkkiota myönnetään työllistettävän henkilön palkkaamisesta syntyviin kuluihin (mm. työtila-, työväline-, perehdyttämis-, koulutus- ja ohjauskustannuksiin) silloin, kun niihin ei makseta muuta tukea. Palkkio on suuruudeltaan 3 000 euroa ja se velvoittaa työnantajaa palkkaamaan työntekijän vähintään kahdeksan kuukauden ajaksi.

Elinvoima- ja työllisyysjaosto päätti, että Lahden kaupunki hyväksyy Suomen museoliiton esityksen Lahden kaupungin toimimisesta kansainvälisen NEMO European Museum Conference 2023 -tapahtuman konferenssikaupunkina, ja hoitaa vieraanvaraisuudesta koituvat velvoitteet. Näistä koituu kaupungille enintään 20 000 euron kustannukset.

Elinvoima- ja työllisyysjaosto myönsi Lahden Suunnistajat -37 ry:lle 6 000 euroa Suunnistuksen SM-Sprintti 2023 -tapahtuman tilakustannusten kattamiseen.

Elinvoima- ja työllisyysjaosto päätti kaikki asiat esityslistan mukaan.

Lisätiedot:

Elinvoima- ja työllisyysjaoston puheenjohtaja Milla Bruneau
p. 040 040 8951

Elinvoimajohtaja Markus Lankinen
p. 040 701 7328