Hyppää sisältöön

Ensimmäistä kertaa Lahdessa järjestettävä Hyvin sanottu -keskustelufestivaali kutsuu yhteiseen keskusteluun Lahden Sibeliustalolle

Hyvin sanottu -keskustelufestivaalilla puhutaan muun muassa nuorten liikkumisesta, ystävyydestä, keräilystä, kuolemasta ja deittailusta. Kaikille avoin ja maksuton tapahtuma järjestetään 27.-28.9.2024.

Hyvin sanottu -keskustelufestivaali järjestetään syyskuussa Lahden Sibeliustalolla. Festivaalin järjestävät Yle, Erätauko-säätiö ja Lahden kaupunki yhdessä muiden Hyvin sanottu -hankkeen yhteistyökumppaneiden kanssa. Kolmatta kertaa järjestettävän tapahtuman aikana Lahdessa käydään yli 70 keskustelua erilaisista aiheista.

Tapahtumassa ovat keskustelemassa muun muassa Auri Kananen, Sami Sykkö, Christoffer Strandberg, Kirsi Alm-Siira, Mohammad Al Emara ja Pekka ”Päkä” Salminen. Ylen järjestämiä keskusteluita voi seurata Yle Areenassa ja Yle.fi:ssä. Osa keskusteluista näytetään myös Yle TV1:llä.

– Olen todella iloinen, että Hyvin sanottu -keskustelufestivaali laajenee ja olemme saaneet mukaan lisää paikkakuntia eri puolilta Suomea. Festivaalin päätapahtuma pidetään ensimmäistä kertaa Lahdessa. Kahden päivän aikana on tarjolla huippukattaus elämänmakuisia keskusteluita, iloitsee Hyvin sanottu -hankkeen päätuottaja Markus Liimatainen

– Hyvin sanottu -keskustelufestivaali Lahden Sibeliustalolla on luonteva jatko kaupungissamme järjestettäville yhteisöllisille tapahtumille. Tapahtumat ja yhteinen keskustelu lisäävät hyvinvointia ja vahvistavat yhteenkuuluvuuden tunnetta, sanoo kaupunginjohtaja Niko Kyynäräinen.

– Olemme tehneet viime vuosina määrätietoisesti töitä sen eteen, että Lahdessa dialogi olisi läsnä kaupungin toiminnassa ja että kaikilla täällä olisi mahdollisuus saada äänensä kuuluville, kertoo Lahden kaupungin perusopetuksesta opetuksen suunnittelija Petra Larvus.

– Erätauko-menetelmä ja palkittu Skididialogi-mallimme ovat arjessamme läsnä silloin, kun haluamme kuulla ja osallistaa lahtelaisia. Hyvin sanottu -keskustelufestareilla aivan kaikilla on mahdollisuus päästä kokemaan, miltä tuntuu olla osa yhteistä keskustelua, jossa tavoitteena on yhteisen ymmärryksen rakentaminen, Larvus korostaa.

Tapahtuman juontavat Milla Madetoja, Jussi-Pekka Rantanen, Essi Lamppu ja Matti Riitakorpi. Tapahtuma on avoin kaikille ja jokaisella on mahdollisuus osallistua keskusteluihin. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Hyvin sanottu -keskustelufestivaali

Hyvin sanottu -keskustelufestivaalit järjestetään Lahdessa Sibeliustalolla 27.–28.9.2024. Festivaalin tarkoituksena on tarjota mahdollisuuksia yhteiseen, rakentavaan keskusteluun sekä lisätä osallistumisrohkeutta yhteiskunnalliseen keskusteluun. Keskustelufestivaalin päätapahtuman lisäksi Hyvin sanottu -oheistapahtumia järjestetään useilla paikkakunnilla eri puolilla Suomea, kuten Oulussa, Kotkassa ja Kittilässä.

Hyvin sanottu -keskustelufestivaalin ohjelma

Lisätietoja:

Markus Liimatainen, Hyvin sanottu -hankkeen päätuottaja, markus.liimatainen@yle.fi
Inkeri Määttä, Lahden kaupungin tapahtumapäällikkö, inkeri.maatta@lahti.fi
Petra Larvus, Lahden kaupungin perusopetuksen opetuksen suunnittelija, petra.larvus@lahti.fi

Aihealueet