Hyppää sisältöön

FNLD GRVL ajetaan Lahden seudun sorateillä jälleen kesällä 2024

Lahti vahvistaa asemaansa outdoor-urheilun isäntäkaupunkina, kun yksi vuoden 2023 kohokohdista, FNLD GRVL -soratiepyöräilytapahtuma palaa Lahteen ensi kesänä. Gravel-tapahtuma ajetaan Lahden alueen sorateillä F1-kuljettaja Valtteri Bottaksen ja vuoden 2023 voittaja Tiffany Cromwellin tähdittämänä 15.6.2024.

Kesäkuun alussa ajettuun tapahtumaan osallistui hieman vajaat 900 pyöräilijää kolmelle eri matkalle. Kansainvälisiä vieraita osallistujista oli 67 % ja Lahteen heitä saapui 27 eri maasta. Palautekyselyn mukaan noin 93 % vastaajista koki tapahtuman joko hyvänä tai erinomaisena.

FNLD GRVL -tapahtuman yhtenä perustajana Valtteri Bottas on erittäin tyytyväinen saatuun palautteeseen.

– Olen erittäin iloinen, että vuoden 2023 tapahtuma oli menestys, ja odotamme innolla jo tulevaa tapahtumaa vuonna 2024. Oli itselle todella palkitsevaa, että niin monet osallistujat ympäri maailmaa saapuivat kokemaan paikallista kulttuuriamme ja sorapyöräilyä. Moni pyöräilijä on tapahtuman jälkeen kertonut, kuinka paljon he nauttivat reiteistä ja Lahdessa vietetystä ajasta. FNLD GRVL:n kaltaisen tapahtuman tuominen kotikaupunkiini on unelmien täyttymys, sanoo Bottas.

Pyöräilijöistä 41 prosenttia oli ensimmäistä kertaa Suomessa. Tapahtumien merkitystä erityisesti kansainvälisen matkailun vauhdittajana ei voi kieltää, sillä 90 % gravel-pyöräilijöistä tuli kaupunkiin juuri tapahtuman vuoksi. Yli puolet (57%) viipyi Lahdessa joko kaksi tai useamman yön. Lahden seudulla tapahtumakävijöitä miellyttivät erityisesti luonto ja järvien läheisyys sekä urheilumahdollisuudet.

Tapahtuman perustaja Amy Charity vihjaisi, että kesän 2024 tapahtuma tuo mukanaan muutamia uudistuksia, joiden avulla parannetaan osallistujakokemusta entisestään.

– Odotamme jo innolla paluuta Lahteen FNLD Gravelin vuoden 2024 tapahtumaan ja olemme innoissamme voidessamme jatkaa vuoden 2023 menestystä. Rakennamme osallistujakokemusta Lahdessa sekä pyörän päällä että itse kilpailun ulkopuolella tekemällä muutamia muutoksia, jotta ensi vuodesta tulee vielä jännittävämpi yhteistyökumppaneillemme ja kuskeillemme, kertoo Charity.

Jo ensimmäisenä vuotenaan FNLD GRVL kasvoi suurimmaksi gravel-tapahtumaksi Pohjois-Euroopassa. Menestykselle on luvassa jatkoa, sillä lähes 80 % osallistujista suosittelisi tapahtumaa ystäville suurella tai erittäin suurella todennäköisyydellä. Tapahtumakyselyssä lähes 85 prosenttia ilmoitti suunnittelevansa osallistumista tapahtumaan myös vuonna 2024.

Suurtapahtumavuoden 2023 tapahtumat jatkuvat ja tuovat edelleen loppukesän ja syksyn aikana tuhansia osallistujia sekä useita kymmeniätuhansia katsojia Lahden seudulle. Lahden seudun tapahtumavuoden ja ja Lahden isäntäkaupunkityön merkittävää perintöä ovat monivuotiset tapahtumasopimukset, jotka takaavat vuosittaisten suurtapahtumien jatkumon.

Aihealueet