Hyppää sisältöön

Ilmoittautuminen Wellamo-opiston kursseille alkaa 8. elokuuta

Ilmoittautuminen Wellamo-opiston lukuvuoden 2024–25 kursseille alkaa torstaina 8.8.2024 kello 10. Liikunta-, tanssi- ja terveyskursseille ilmoittautuminen alkaa torstaina kello 12. Ilmoittautumisen alettua verkkomaksupalvelu saattaa ruuhkautua. Ilmoittautuminen on kuitenkin onnistunut, kun saat sähköpostiisi vahvistusilmoituksen ja maksulinkin.

Aivoterveys korostuu kurssitarjonnassa

– Ensi lukuvuonna aivoterveys korostuu Wellamo-opiston hyvinvointia edistävässä kurssitarjonnassa. Valittavissa on muun muassa aivoterveellistä toimintaa, ruokakursseja, eväitä palautumiseen, muistijumppaa, hyvän olon musiikkia ja maksuton, ikärajaton matalan kynnyksen päivädisko, kertoo Wellamo-opiston rehtori Mari Ylä-Sankola-Peltola.

– Uuden opettelu virkistää mieltä ja jopa suojaa aivoja muistisairauksilta. Kun arjessa on innostavaa tekemistä, niin aivoille haitallinen stressi lievittyy. Aivot tarvitsevat myös toisten ihmisten seuraa.   

Maksutonta digineuvontaa kaupunginosakerhoissa

Maksutonta ja kaikille avointa digineuvontaa on tarjolla kaupunginosakerhoissa, joita on yhteensä 16 eri puolilla kaupunkia. Kerhot toteutetaan Lahden lähimmäispalvelujen ja Wellamo-opiston yhteistyönä. Neuvontaa saa lisäksi senioreiden liikkuvassa palvelupisteessä, kerran Kauppakeskus Sykkeessä ja kerran Rakokiven torilla.

Tarjolla on myös maksullisia tietotekniikan kursseja sekä tietotekniikan yksilöopetusta opiston toimialueen kunnissa.

Kurssitarjonnassa tuttua ja uutta

Wellamo-opiston ensi syksyn opetusohjelmasta löytyvät aina suositut ja tutut liikunta-, tanssi-, musiikki-, käsityö-, kieli- ja kuvataidekurssit. Viime kaudella erityisen suositut erilaiset perhekurssit jatkuvat.

Uutuutena Ylä-Sankola-Peltola mainitsee kuusi opintopistekurssia: korean tai japanin kielen alkeiden verkkokurssi, ranskan kielen alkeiden tai jatkokurssi, kuvasommittelun perusteet ja alkeisbaletti. Opiskelijat eri kouluasteilla voivat halutessaan neuvotella opintopisteitä kerryttäviä kursseja osaksi opintosuorituksiaan. Kursseille kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita.

Löydä tarjonnasta omasi ja ilmoittaudu mukaan

Kursseille voit ilmoittautua netissä tai puhelimitse. Opastusta ilmoittautumiseen saat myös Lahti-pisteessä Kauppakeskus Triossa. Ilmoittautumislinkki löytyy wellamo-opisto.fi -verkkosivuilta. Lähes 95 % kurssilaisista on viime vuosina ilmoittautunut netin kautta.

Ilmoittautumisen alettua verkkomaksupalvelu saattaa ruuhkautua, mutta Ylä-Sankola-Peltolan mukaan siitä ei kannata huolestua.

– Maksupalvelun ruuhkautumisesta huolimatta ilmoittautuminen tulee perille. Ilmoittautumisen vahvistuksena ilmoittautujan sähköpostiin tulee vahvistusilmoitus, joka sisältää myös maksulinkin. Maksun voi maksaa vaikka seuraavana päivänä tai ilmoittautumispäivästä 14 vuorokauden kuluessa.

– Maksulinkki on turvallinen, kun sen otsikkona on Wellamo-opisto. Vahvistusviestin lähettäjänä on Wellamo-opisto no-reply@linnunrata.fi.

Kurssitarjonta löytyy opiston verkkosivuilta digilehtenä. Painettu opetusohjelma on haettavissa Wellamo-opiston toimiston lisäksi toimialueen kirjastoista, Lahti-pisteestä, Kauppakeskus Triosta ja Karismasta, Holman Prismasta sekä Suomalaisesta kirjakaupasta.

Wellamo-opisto on Lahden kaupungin ylläpitämä seudullinen kansalaisopisto Päijät-Hämeessä. Toimintaa on Lahdessa, Asikkalassa, Hollolassa, Kärkölässä, Myrskylässä, Orimattilassa ja Padasjoella.

Lisätiedot

Ilmoittautuminen Wellamo-opiston verkkosivujen kautta koko lukuvuoden niin kauan kuin kursseja alkaa ja paikkoja on tai 8.9.8. puhelimitse 03 814 4799

Opastusta ilmoittautumiseen Wellamo-opiston toimistosta puh. 0440 187 459 tai 0440 187 456 tai Lahti-Pisteessä

Wellamo-opiston lukuvuoden 20242025 opetusohjelma, digilehti

Kuva Lassi Häkkinen

Wellamo-opisto.fi