Hyppää sisältöön

Kaupungin sähköntoimittajan kilpailutus päättyi

Lahden kaupungin oman sähkönkäytön tarjouskilpailu julkisena EU-hankinta on päättynyt. Uusi sähköntoimittaja on Vaasan Sähkö Oy.  

Nykyinen Lahden kaupungin ja sen konserniyhtiöiden yhteinen sähkönhankintasopimus Oomin kanssa loppuu 31.12.2024. Nyt päättynyt kilpailutus koski kaupungin omaa sähkönkäyttöä. Konserniyhtiöillä on käynnissä oma kilpailutuksensa.

Kilpailutus koski kaupungin sähkönkäyttöä omassa toiminnassaan, kiinteistöjen sähkönkäyttöä sekä katuvalaistusta. Kilpailutukseen kuului reilut 900 sähkönkäyttöpaikkaa ja vuosittainen kulutus on noin 41 GWh. Viranhaltijapäätöksellä Lahden kaupungin sähkönhankinnasta vastaa Vaasan Sähkö Oy 1.1.2025–31.12.2027, lisäksi optiot on vuosille 2028 ja 2029.

Uusi sopimuskausi

Hankittava sähkö on CO2-vapaata tuotantoa eli hiilineutraalia sähköä.

Asiantuntijana hankinnassa toimi Veni Energia Oy. Veni Energian suositus uudeksi sähköntoimittajaksi oli Vaasan Sähkö Oy, jonka tarjous on edullisin tarjouspyynnössä esitetyt valintaperusteet huomioiden.

Lahden kaupungin sähkönmyyntisopimuksen kilpailutuksen tuloksena sovitaan sähkönmyyjän marginaaleista ja sopimusehdoista.

Sähköenergia laskutetaan kuukausittain ja sen hinta muodostuu: myyjän marginaaleista, tuntispot-toimituksesta ja hintariskin vähentämiseksi tehtyjen tehopohjaisten hinnankiinnitysten selvityksestä, kantaverkkoyhtiö Fingridin kulloinkin voimassa olevasta tasepalvelun tuotannon ja kulutuksen volyymimaksusta sekä Datahubin kulloinkin voimassa olevista käyttöpaikkakohtaisista maksuista.

Vaasan Sähkö Oy:n vertailumarginaali on 2,98 €/MWh (0,298snt/kWh).

Lisätietoja

Aihealueet