Hyppää sisältöön

Kaupunginhallituksen jaostot 19.6.

Elinvoima- ja työllisyysjaosto päätti, että Lahden kaupunki tukee LUT-yliopiston kestävän mekatroniikan professuurin ja LAB-ammattikorkeakoulun materiaali- ja prosessitekniikan koulutuksen käynnistämistä. Konserni- ja tilajaosto päätti lisätä omistajastrategioihin, että kaupungin vastuut arvioidaan kuntalain mukaan.

Elinvoima- ja työllisyysjaosto päätti, että Lahden kaupunki tukee LUT-yliopiston kestävän mekatroniikan professuuria, tutkimusta ja koulutusta Lahdessa yhteensä 500 000 euron rahoituksella vuosina 2023–2027. Rahoituksen ehtona on käynnistämisen eteneminen suunnitellusti.

Lisäksi jaosto päätti, että Lahden kaupunki tukee LAB-ammattikorkeakoulun materiaali- ja prosessitekniikan koulutuksen käynnistämistä Lahdessa yhteensä 300 000 euron rahoituksella vuosina 2023–2027. Koulutusinvestoinnin tavoitteena on tukea elintarviketeollisuuden kasvua ja kilpailukykyä.

Elinvoima- ja työllisyysjaosto hyväksyi sopimuksen ja palvelusisällön vuodelle 2023 Lahden Seudun Kehitys Ladec Oy:n kanssa. Vuoden 2023 toiminnan painopisteitä ovat elintarviketeollisuus, sähköisen liikenteen klusteri Lahti GEM, Lahti Sports Hub -ekosysteemi, vastuullisuus ja kiertotalous sekä osallistuminen yritysalueiden kehittämiseen ja TE2025 -uudistukseen.

Lahden kaupunginhallitus päätti kesäkuussa, että Lahti ostaa rahoittajasopimuksen mukaisen perusrahoituksen lisäksi Ladecilta kaupungin strategisten teemojen ja aluekehityskohteiden kehittämiseen liittyvää palvelua noin 200 000 eurolla vuodessa.

Elinvoima- ja työllisyysjaosto päätti kaikki asiat esityslistan mukaisesti muutamin pöytäkirjalisäyksin.

Konserni- ja tilajaosto

Konserni- ja tilajaosto päätti hyväksyä Lahden Talot Oy:n, Spatium Toimitilat Oy:n, Lahden pysäköinti Oy:n ja Lahti Aqua Oy:n omistajastrategioihin lisäyksen siitä, että kaupungin vastuut arvioidaan kuntalain mukaan.

Konserni- ja tilajaoston lokakuussa 2022 hyväksymiä omistajastrategoita päivitetään lisäämällä omistamisen riskit kohtaan, että kaupungin vastuut arvioidaan kuntalain 129 §:n mukaan. Sen mukaan kunnan myöntämä laina, takaus tai muu vakuus ei saa vaarantaa kunnan kykyä vastata sille laissa säädetyistä tehtävistä. Kunta ei saa myöntää lainaa, takausta tai muuta vakuutta, jos siihen sisältyy merkittävä taloudellinen riski.

Konserni- ja tilajaosto hyväksyi Päijät-Hämeen Ateriapalvelut Oy:n osakassopimuksen. Lahden kaupungin omistusosuus Päijät-Hämeen Ateriapalvelut Oy:ssä nousee 64,3 prosenttiin. Osakassopimuksessa sitoudutaan myötävaikuttamaan yhtiön kehittämiseen ja sen toiminnan edistämiseen.

Jaosto päätti asiat esityslistan mukaisesti muutamin pöytäkirjalisäyksin.

Lisätiedot:

Elinvoima- ja työllisyysjaoston puheenjohtaja Milla Bruneau
p. 040 040 8951

Elinvoimajohtaja va. Henna Eskonsipo-Bradshaw
p. 044 482 0838

Konserni- ja tilajaoston puheenjohtaja Jorma Ratia

p. 044 716 1215

Konserniohjauksen päällikkö Veli-Pekka Ignatius

044 716 1895