Hyppää sisältöön

Kaupunginhallituksen jaostot 9.10.

Elinvoima- ja työllisyysjaosto myönsi Suomen Salibandyliitto ry:lle 75 000 euroa vuoden 2024 naisten U19 MM-kilpailujen järjestämiskustannusten kattamiseen. Konserni- ja tilajaosto hyväksyi Lahti-konsernin luottoriskiarviot.

Suomen Salibandyliitto ja kansainvälinen salibandyliitto IIF ovat sopineet naisten U19 MM-kilpailujen järjestämisestä 8.–12.5.2024 Lahden urheilu- ja messukeskuksessa. Tapahtumajärjestäjän arvion mukaan maailmanmestaruuskisoihin osallistuu noin 1 000 urheilijaa ja noin 200 henkilön huoltojoukko.

Osallistujien viipymä on viikon ja majoitusta on varattu laajasti viidestä eri hotellista Lahden seudulla. Aluetaloudellisten vaikutusten arvioidaan olevan noin 1,4 miljoonaa euroa.

Lisäksi elinvoima- ja työllisyysjaosto päätti myöntää Extremerun Oy:lle 10 000 euroa ja Suomalaiset Historiapäivät ry:lle 15 000 euroa ensi vuoden tapahtumien järjestämiseen.

Jaosto sai tilannekatsaukset Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy:n toimitusjohtaja Tomi Turalta ja koulutuskeskus Salpauksen rehtori Päivi Saarelaiselta.

Elinvoima- ja työllisyysjaosto päätti asiat esityslistan mukaisesti.

Konserni- ja tilajaosto

Lahti-konsernin yhtiöille suoritetaan vuosittain luottoriskiarviointi. Luottoriskiarviointi tehdään konsernihallinnon sisäisenä työnä ja sen valmistelusta vastaa luottoriskien hallinnan työryhmä. Ryhmä koostuu konsernihallinnon omistajaohjauksen ja talouspalveluiden asiantuntijoista.

Konserni- ja tilajaosto nimesi kaupungin edustajiksi Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymän yhtymäkokoukseen seitsemän edustajaa varaedustajineen. Lisäksi jaosto nimesi kaupungin edustajan Päijät-Hämeen Ateriapalvelut Oy:n ylimääräiseen yhtiökokoukseen sekä ehdokkaat yhtiön hallituksen jäseniksi.

Konserni- ja tilajaosto sai tiedoksi Kisapuiston pääkatsomohankkeen tilannekatsauksen.

Jaosto päätti asiat esityslistan mukaisesti, paitsi jätti pöydälle omistajapoliittisen kannanoton Lahden Talot Oy:lle.

Lisätiedot:

Elinvoima- ja työllisyysjaoston puheenjohtaja Milla Bruneau
p. 040 040 8951

Elinvoimajohtaja Henna Eskonsipo-Bradshaw
p. 044 482 0838

Konserni- ja tilajaoston puheenjohtaja Jorma Ratia

p. 044 716 1215

Konserniohjauksen päällikkö Veli-Pekka Ignatius

p. 044 716 1895