Hyppää sisältöön

Kaupunginhallituksen kokous 16.10.2023

Kaupunginhallituksen kokouksessa päätettiin lausunnosta ELY-keskuksen suunnitelmaan ja Lahden mitalin myöntämisestä. Työterveyshuollon kilpailutus käynnistyy ensi viikolla 43.

Kaupunginhallitus sai tiedokseen asiantuntijaesittelynä kuvauksen työterveyshuollon kilpailutuksesta, joka käynnistyy viikolla 43. Tavoitteena on saada kokonaistaloudelliset, sujuvat ja nykyaikaiset työterveyshuoltopalvelut, joissa lähipalveluverkkoa tukee digitaalinen palveluverkko. Toiminta valittavan uuden toimijan kanssa käynnistyisi aikaisintaan vuoden vaihteessa ja viimeistään 1.4.2024.

Kaupunginhallitus päätti Lahden mitalin myöntämisestä vuonna 2023. Lahden mitalin saaja ja valintaa koskevat perustelut julkaistaan mitalin jakotilaisuudessa Lahden kaupungin syntymäpäivänä 1.11.2023.

Kaupunginhallitus päätti antaa lausunnon Uudenmaan ELY-keskuksen tienpidon ja liikenteen suunnitelmasta vuosille 2024–2027. Tienpidon ja liikenteen suunnitelmaan on kirjattu tarpeellisia parantamis- ja kehittämiskohteita Lahden alueen maantieverkolta. Lahti pitää tärkeänä, että suunnitelmassa esitetyt kohteet myös tulevat toteutetuiksi.

Tienpidon rahoitustaso on huolestuttava, eikä se vastaa kohonneita kustannuksia. Hyvä suunnitelmavalmius on edellytys maanteiden parannustoimille ja Lahti kiirehtii erityisesti valtatien 12 kehittämistä Lahden ja Kouvolan välillä.

 

Lisätietoja:

Sirkku Hildén, kaupunginhallituksen puheenjohtaja, p. 050 327 2691

Esityslistaan