Hyppää sisältöön

Kaupunginhallituksessa lisätalousarvioesitys, ilmasto-ohjelma, itsearviointi ja linjauksia

Kaupunginhallitus kävi kesäkuun kokouksessaan lähetekeskustelun Lahden ilmasto-ohjelman päivityksestä, kuuli Kaupunginhallituksen itsearvioinnin tuloksista ja lähetti Asunto- ja maapoliittiset linjaukset edelleen valtuustoon.

Vuoden 2023 talousarvioon tehtäväksi esitetyt käyttötalouden muutokset lisäävät tuloja 0,37 milj. euroa ja menoja 7,30 milj. euroa. Muutokset heikentävät toimintakatetta 6,94 milj. euroa. Käyttötalouden muutokset katetaan verotuloarvion lisäyksellä. Verotuloihin esitettyjen muutosten jälkeen vuosikate ja tilikauden tulos eivät muutu.

Asiantuntijaesittelyn ja pitkän keskustelun jälkeen hyväksyttiin palautusesitys sivistyksen osalta. Kaupunginhallitus pyytää sivistyspalveluita perustelemaan lisätalousarvioesitystään tarkemmin.

Asunto- ja maapoliittiset linjaukset

Kaupungin uusi Asunto- ja maapoliittinen ohjelma on laajuudessaan Lahden ensimmäinen. Asunto- ja maapolitiikan linjaukset liitetään vahvemmin osaksi kaupungin strategiaa ja yleiskaavatyötä. Linjaukset etenevät kaupunginvaltuustoon.

Asunto- ja maapoliittiset linjaukset laaditaan MAL-kausien mittaisiksi, nyt vuoteen 2028 saakka. Perusperiaatteiden pysyvyys, ennustettavuus, tasapuolisuus ja läpinäkyvyys ovat tärkeitä, koska linjaukset vaikuttavat kaupunkilaisten arkeen kymmeniä vuosia,

Tarkoitus on, että Lahden asunto- ja maapolitiikka säilyy pitkäjänteisenä ja linjaukset nojaavat vahvaan tulevaisuusvisioon siitä, millaiseksi kaupungin halutaan kehittyvän. Maapolitiikan tavoitteena on pitkäjänteinen selkeä toiminta, jolla pidetään raakamaan ja luovutettavien tonttien hintataso kohtuullisena.

Lisätietoja:

Sirkku Hildén, kaupunginhallituksen puheenjohtaja, p. 050 327 2691

Esityslistaan