Hyppää sisältöön

Kaupunginhallitus 2.9.2024

Kaupunginhallitus kuuli asiantuntijaesittelyt projektien rahoituksesta ja yhdyspintaneuvottelukunnasta. Lisäksi se päätti antaa lausunnon liittyen valtiovarainministeriön kysymyksiin julkisista hankinnoista.

Kaupunginhallitus kuuli asiantuntijaesittelynä toteutusvaiheessa olevista, ulkopuolista rahoitusta saavista projekteista. Ulkopuolisen rahoituksen osuus niissä on keskimäärin lähes 80 %.

Suurin osa projekteista kohdistuu elinvoiman palvelualueella työllisyyden edistämiseen tai ympäristöhankkeisiin. Seuraavaksi suurin ryhmä liittyy perusopetukseen ja varhaiskasvatukseen. Ulkopuolista rahoitusta saadaan myös lukiokoulutuksen, nuorison hyvinvoinnin tai liikkumisen kehittämiseen.

Myös yhteistyöstä hyvinvointialueen kanssa kaupunginhallitus kuuli asiantuntijaesityksen. Yhdyspintaneuvottelukunnan lisäksi kaupunki käy vuosittaisen neuvottelut hyvinvointialueen kanssa hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen tavoitteista, toimenpiteistä, yhteistyöstä ja seurannasta. Lisäksi vanhus- ja vammaisneuvostot sekä nuorisovaltuustot tekevät yhteistyötä ja maakunnallisesti on sovittu yhteisesti hytekärjistä.

 

Julkisten hankintojen kehittämistyöstä lausunto

Kaupunginhallitus päätti antaa lausunnon valtiovarainministeriölle.

Pääministeri Orpon hallitusohjelmassa on asetettu lukuisia julkisiin hankintoihin liittyviä tavoitteita ja esitetty toimenpiteitä julkisten hankintojen tietojohtamisen ja avoimuuden, julkisyhteisöjen ostolaskutietojen julkaisemisen sekä viranomaistoiminnan ja markkinoiden toimivuuden edistämiseksi.

Arviomuistiossa esitetään toimenpiteet kansallisessa julkisten hankintojen kehittämistyössä tunnistettujen haasteiden ratkaisemiseksi. Muistion tavoitteet ovat kannatettavia, mutta ne tulevat lisäämään hankintayksiköiden velvoitteita ja kustannuksia. Hyötyjen toteutumista tulee seurata ja arvioida. Avoimuus voi pahimmillaan mahdollistaa tarjoajien haitallista yhteistyötä.

Kaupunginhallitus päätti myös peruuttaa päätösehdotuksensa valtuustolle asemakaavan muutosehdotuksesta A-2897b, Aleksanterinkatu 12, Keski-Lahti (Keskustalo) havaittuaan asiassa muotovirheen ja palautti asian takaisin kaupunkiympäristölautakunnan käsittelyyn.

 

Päätökset tehtiin esityslistan mukaan.

Lisätietoja:

hallituksen puheenjohtaja Sirkku Hildén, p. 050 327 2691

Esityslistaan