Hyppää sisältöön

Kaupunginhallitus: Ladec kehittää kasvun edellytyksiä koko Päijät-Hämeen alueella

Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy vahvistuu, kun loputkin Päijät-Hämeen kunnat tulevat osakkaiksi. Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen kokouksessaan. Yhteistyö käynnistyy 1.1.2025 alkaen, kun Kärkölä, Heinola ja Sysmä ovat allekirjoittaneet sopimuksen.

Kaupunginhallitus hyväksyi Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy:n päivitetyn rahoittajasopimuksen. LADECin rahoituspohja laajenee kattamaan Kärkölän, Heinolan ja Sysmän. Osakkaiden tulee vielä hyväksyä sopimus lainvoimaisella päätöksellä marraskuun loppuun mennessä. Sopimus on voimassa 1.1.2025 alkaen toistaiseksi.

LADEC kehittää Lahden seudun elinkeinoelämän kasvun edellytyksiä ja kilpailukykyä yhdessä kuntien kanssa sekä markkinoi seutua vetovoimaisena yritysympäristönä. Rahoittajasopimuksella sopijapuolet sitoutuvat LADECin toiminnan rahoitukseen ja sen toiminnan järjestämiseen.

Päivitettyyn sopimukseen on lisätty kunnat osapuoliksi. Yhtiön toiminnan perustana ovat Päijät-Hämeen maakuntastrategia sekä sopijapuolten omat ja yhteiset elinkeinopoliittiset tavoitteet.

 

Rakennusjärjestys 2025 valtuuston hyväksyttäväksi

Kaupunginhallitus päätti esittää kaupunginvaltuustolle edelleen hyväksyttäväksi Lahden kaupungin rakennusjärjestyksen.

Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan jokaisessa kunnassa tulee olla rakennusjärjestys. Kun valtuusto hyväksyy uuden rakennusjärjestyksen, kaupungin voimassa oleva rakennusjärjestys korvataan 1.1.2025 voimaantulevalla rakennusjärjestyksellä. Sisällöllisesti rakennusjärjestys ottaa huomioon uuden rakentamislain, joka astuu voimaan samaan aikaan 1.1.2025.

 

Kumppanuuspöytiin ehdotetaan muutoksia

Kaupunginhallitus päätti esittää kaupunginvaltuustolle edelleen päätettäväksi nykyiseen lähidemokratiamallin toimintarakenteeseen muutoksia seuraavalle toimintakaudelle (2025-2027).

Keskusta-alueeseen esitetään liitettäväksi Teivaan satama-alue ja Ankkurin alue, joka rajautuu Niemenkatuun, Lahdenkatu/Saimaankatuun ja pohjoispuolella Ruoriniemenkatuun. Avoimella hakumenettelyllä valittaisiin 20 jäsentä per kumppanuuspöytä ilman varajäsenjärjestelmää. Lisäksi kaupungin luottamushenkilöille ei olisi enää ns. määräpaikkoja, mutta luottamushenkilöt voisivat edelleen hakea jäsenyyttä asuinalueensa toimikunnasta.

 

Päätökset tehtiin esityslistan mukaan

 

Lisätietoja:

kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sirkku Hildén, p. 050 327 2691

Esityslistaan