Hyppää sisältöön

Kaupunginhallitus lähetti Keskustalon kaavan valtuustolle sr-merkinnällä

Kaupunginhallitus käsitteli kokouksessaan Keskustaloon liittyvää asemakaavan muutosehdotusta. Puheenjohtajan ratkaisevalla äänellä kaupunginhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että se hyväksyy asemakaavan muutosehdotuksen sr-merkinnällä.

Aleksanterinkadun asuin- ja liikerakennukset sisältyvät Päijät-Hämeen maakuntakaavan kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden kohteiden luetteloon.

Kaupunginhallitus päätti puheenjohtajan ratkaisevalla äänellä ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto hyväksyy asemakaavan muutosehdotuksen A-2897d. Asemakaavan muutosehdotus on alkuperäisen kaavaehdotuksen A-2897:n mukainen sisältäen sr-merkinnän. Alkuperäiseen kaavaehdotukseen A-2897 lisätään käsittelyhistoria ja nimetään teknisesti uudestaan A-2897d:ksi.

Kaavamuutoksen tavoitteena on mahdollistaa Keskustalon nykyisestä rakennusoikeudesta 30 % asuinkäyttöön ja suojella Keskustalon rakennus sr-merkinnällä, kieltää sen purkamisen ja edellyttää korjaus- ja muutostöiden yhteydessä ottamaan arkkitehtoniset ja kaupunkikuvalliset arvot huomioon.

Lausunto asuntosäätiön sääntömuutoksista

Kaupunginhallitus käsitteli kokouksessaan lausuntoehdotusta Lahden vanhusten asuntosäätiön toimintasääntömuutoksista. Säätiön tavoitteena olisi jatkaa uudella nimellä Lahden asuntosäätiö sr (rekisteröity säätiö), jonka rooli on tuottaa asuntoja useille eri erityisryhmille. Säätiö omistaa tällä hetkellä 1253 asuntoa, joiden käyttöaste 97,5 %.

Lahden vanhusten asuntosäätiö sr:n hallitus on päättänyt hakea muutosta säätiön sääntöihin ja pyytänyt säätiön sääntöjen mukaisesti Lahden kaupunginhallitukselta lausunnon. Kaupunginhallitus teki äänestyksen jälkeen muutosesityksen mukaisen päätöksen, jonka mukaan Lahden vanhusten asuntosäätiö sr pidättäytyy toistaiseksi esittämistään sääntömuutoksista.

Kaupunginhallitus päätti myös viedä ehdotuksen talousarviomuutoksista vuoden 2024 talousarvioon edelleen valtuuston päätettäväksi.

Muut päätökset tehtiin esityslistan mukaan.

 

Lisätietoja:

kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sirkku Hildén, p. 050 327 2691

Esityslistaan