Hyppää sisältöön

Kaupunginhallitus linjasi pysäköintimaksujen korotukset

Kaupunginhallitus keskusteli kokouksessaan asemakaavamuutoksista ja linjasi pysäköintimaksujen korotukset.

Kaupunginhallitus kuuli asiantuntijaesittelyn ja päätti äänestyksen jälkeen keskustan maksullisen pysäköinnin uudet hinnat muutosesityksen mukaisesti ja laajensi maksullisia alueita 2- ja 3- maksuvyöhykkeisiin.

Uusilla alueilla maksaminen tapahtuu mobiilisti tai käyttämällä vanhoilla alueilla olevia korttiautomaatteja. Uudet maksulliset alueet voidaan ottaa käyttöön heti, kun niitä koskevat suunnitelmat ovat valmistuneet ja liikennemerkit asennettu. Muutokset tulevat voimaan vuoden 2025 alkuun mennessä.

Pysäköintimaksujen korottaminen on osa talouden tasapaino-ohjelman toteuttamista. On kuitenkin tarpeen selvittää, miten päätökset vaikuttavat keskustan elinvoimaan.

Asemakaava ilman sr-merkintää

Kaupunginhallitus päätti esittää kaupunginvaltuustolle, että tämä hyväksyy asemakaavan muutosehdotuksen A-2897b, ilman sr-merkintää äänestyksen jälkeen.

Kaavamuutoksen tavoitteena on mahdollistaa Keskustalon nykyisestä rakennusoikeudesta 30 % asuinkäyttöön ja suojella Keskustalon rakennus sr-merkinnällä, mikä olisi kieltänyt sen purkamisen ja edellyttänyt ottamaan korjaus- ja muutostöiden yhteydessä arkkitehtoniset ja kaupunkikuvalliset arvot huomioon.

Lahden kaupunkistrategian mukaisesti kaava mahdollistaa kilpailukykyisen toimintaympäristön ja kaupungin kasvun ja elävöittää kaupungin keskustaa.

Keskustalon suojeleminen sr-merkinnällä ja 30 % asumisen määrän mahdollistaminen on ollut aikaisemmin esillä osana Aleksanterin ylikulkusillan kaavaa A-2794.

 

Muut päätökset tehtiin esityslistan mukaan.

Lisätietoja:

kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sirkku Hildén, p. 050 327 2691

Esityslistaan