Hyppää sisältöön

Kaupunki kutsuu uusia yrityksiä mukaan ilmastoyhteistyöhön

Lahden kaupunki kutsuu yritykset ja sidosryhmät kuulemaan ja keskustelemaan ajankohtaisesta ilmastoyhteistyöstä 18. elokuuta. Ilmoittaudu mukaan viimeistään maanantaina 14.8.
kuvituskuva

Yritysyhteistyö on tärkeä osa Lahden kaupungin ilmastotyötä. Yrityksille ilmastotyö luo puolestaan kilpailukykyä ja menestymisen mahdollisuuksia. Lahden kaupunki on solminut ilmastokumppanuuksia useiden alueen toimijoiden kanssa.

Parhaimmillaan ilmastotyö on kaupungin, elinkeinoelämän ja korkeakoulujen yhteistyötä. Tästä hyvä esimerkki on uusi sähköisen liikenteen tutkimuskeskus, jonka Kempower avaa LUT yliopiston Lahden kampukselle tänä vuonna. Paikallinen yhteistyö tarjoaa yhtiön mukaan arvokkaita resursseja ja tuottaa uutta tutkimustietoa yhtiön kansainvälisen kasvun tukemiseen.

Tulossa tilaisuus yrityksille ja sidosryhmille

Lahden kaupunki kutsuu kaikki kiinnostuneet yritykset ja sidosryhmät kuulemaan ja keskustelemaan ajankohtaisesta ilmastoyhteistyöstä. Tilaisuus järjestetään lähitilaisuutena Lahdessa 18. elokuuta klo 13–15. Tilaisuuden fasilitoinnista vastaa Sitowise Oy yhdessä Lahden kaupungin asiantuntijoiden kanssa.

Kiinnostuneilla on myös halutessaan mahdollisuus liittyä kaupungin ilmastokumppaniksi ja lähteä mukaan ilmastosopimukseen (Climate City Contract). Ilmastosopimus on osa EU-mission työskentelyä, johon Lahti on valittu mukaan 100 eurooppalaisen kaupungin joukkoon.

Jokainen EU-missioon valittu kaupunki valmistee ja toteuttaa sopimuksen yhteistyössä paikallisten yritysten sekä muiden sidosryhmien ja asukkaiden kanssa. Sopimus voi parhaimmillaan avata uusia mahdollisuuksia rahoitukseen ja yhteistyöhön muiden kaupunkien, yliopistojen, korkeakoulujen ja yritysten kanssa.

Artikkelia on päivitetty 11.8. lisäämällä viimenen ilmoittautumispäivä.

Ilmoittaudu viimeistään ma 14.8.

Lisätiedot

Aihealueet