Hyppää sisältöön

Kommentoi Lahden pohjavesialueiden suojelusuunnitelman luonnosta

Lahden pohjavesialueiden suojelusuunnitelman luonnos vuosille 2024–2033 on valmistunut nähtäville ja kommentoitavaksi. Suojelusuunnitelmassa on laajasti ajantasaista pohjavesitietoa, jonka perusteella on tehty riskiarviointi ja ehdotettu toimenpiteitä riskien hallitsemiseksi. Voit kommentoida luonnosta sunnuntaihin 18.8. asti.

Pohjaveden suojelun tavoitteena on turvata vedenhankinnalle tärkeät pohjavesivarannot, säilyttää niiden määrä ja estää pohjaveden laadun heikkeneminen. Pohjavesialueiden suojelusuunnitelmaa käytetään ohjeena muun muassa maankäytön suunnittelussa, viranomaisvalvonnassa ja lupakäsittelyssä. Suojelusuunnitelmamenettely on keskeinen työväline Suomen pohjavesien suojelussa.

Lahden pohjavesialueiden suojelusuunnitelman päivitystyöstä on vastannut Ramboll Finland Oy. Suunnitelma on tehty yhteistyössä Lahden kaupungin, Lahti Aqua Oy:n, Hollolan kunnan, Hämeen ELY-keskuksen ja Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen kanssa. Lahden pohjavesialueiden suojelusuunnitelman päivitystyöhön on saatu avustusta Hämeen ELY-keskukselta.

Suojelusuunnitelman luonnos on julkisesti nähtävillä ja kommentoitavana 12.7.–18.8.2024. Nähtävillä olevaan aineistoon voi tutustua kaupungin nettisivuilla ja Palvelutorilla. Kommentit voi lähettää viimeistään 18.8. sähköpostitse Lahden kaupungin kirjaamoon (kirjaamo@lahti.fi). Vaihtoehtoisesti kommentit voi lähettää kirjeitse viimeistään 8.8. osoitteeseen Kirjaamo, PL 202, 15101 Lahti tai toimittaa suoraan Lahti-Pisteelle (Palvelutori, Trion 2.krs., Aleksanterinkatu 18). Kaikkiin kommentteihin tulee merkitä diaarinumero 3297/2024.

Lue lisää Lahden pohjavesialueiden suojelusuunnitelman päivitystyöstä

Tutustu luonnokseen

Lahden pohjavesialueiden suojelusuunnitelman luonnos

Lisätietoja

vesiensuojelusuunnittelija Essi Krans, p. 050 383 6498, essi.krans@lahti.fi

vesiensuojelupäällikkö Ismo Malin, p. 050 525 9579, ismo.malin@lahti.fi