Hyppää sisältöön

Lahden kaupunki ja kumppanuuspöydät kutsuvat ikäihmisiä vanhustenviikon tapahtumiin!

Lahden kaupunki ja Lahden kumppanuuspöydät tarjoavat ikäihmisille monipuolisia ja maksuttomia tempauksia valtakunnallisella vanhustenviikolla 6.-13.10.2024. Vanhustenviikon teemana tänä vuonna on Hyvä arki, hyvä mieli.

Valtakunnallisella vanhustenviikolla Lahden kaupunki ja kumppanuuspöydät toteuttavat erilaisia ikäihmisille suunnattuja tilaisuuksia, joihin on maksutonta osallistua. Edellisvuoden tapaan Palvelutorilla toteutetaan ikärikkaiden pop up-tapahtuma, jossa eri toimijat ovat ikäihmisten tavattavissa ja esittelevät toimintaansa. Vanhustenviikon juhla järjestetään tänä vuonna Lahden kaupungintalolla.

Erityisesti Lahden kumppanuuspöydät ovat tänä vuonna halunneet panostaa ikäihmisille suunnattuun ohjelmistoon erilaisten tilaisuuksien ja tempausten muodossa. Jokainen kumppanuuspöytä toteuttaa viikkoon osallistumistaan eri tavoin. Keskusta-alueen kumppanuuspöytä toteuttaa ikäihmisten huomioimisensa Mitä sinulle kuuluu -verkoston kautta, kun taas muut kumppanuuspöydät toteuttavat monipuolisesti erilaisia tilaisuuksia yhteistyössä eri toimijoiden kanssa eri puolella Lahtea. Tarjolla on mm. erilaisia liikuntatuokioita, yhteislaulutilaisuuksia ja kaupungintalon opaskierroksia. Suurimpaan osaan tilaisuuksista voi vain saapua paikan päälle, mutta osaan tilaisuuksista on rajattu osallistumismäärä tai ennakkoilmoittautuminen.

Vanhustenviikon ohjelmisto

Kuntojumppa Monitoimikeskus Takataskun liikuntasalissa ma 7.10. klo 14.00–14.45

Huovilankatu 4, Lahti
Lihaskuntoa ja liikkuvuutta omaa kehonpainoa ja välineistöä hyödyntäen. Jumppaamaan mukaan 15 ensimmäistä. Sisäliikuntavarustus ja juomapullo mukaan!

 

Keppijumppa Monitoimikeskus Takataskun liikuntasalissa ti 8.10. klo 8.30–9.15

Huovilankatu 4, Lahti
Liikkuvuutta kepin avulla. Jumppaamaan mukaan 15 ensimmäistä. Sisäliikuntavarustus ja juomapullo mukaan!

 

Ikäihmisten treffit Kivijärven koulun kylätalolla ti 8.10. klo 11.00–13.00

Vehkamäentien 24, Mäkelä
Liikkuva senioripiste jalkautuu ikääntyneiden etsivätyön kanssa kylätalolla tapaamaan ikäihmisiä ja kertomaan palveluista ja niiden mahdollisuuksista. Liikkuvasta senioripisteestä saa tietoa hyvinvointialueen, kuntien ja järjestöjen palveluista sekä eri tahojen tarjoamista vinkeistä ja vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksista. Etsivä vanhustyö on suunnattu haavoittuvassa asemassa oleville ikäihmisille, jotka kokevat yksinäisyyttä tai joilla on yksilöllisen tuen tarvetta.

Lisäksi pohjoinen kumppanuuspöytä tarjoaa tapahtumassa tuolijumpan klo 11.10–11.30 ja keittolounasta koko tapahtuman ajan.

 

Sauvakävely, lähtö Launeen kirkon pihalta P-alueelta ti 8.10. klo 13.00

Tapparakatu 22, Lahti
Sauvakävely sisältää yhteeisen alkulämmittelyn ja yhteisen lenkin alueen lähimaastossa. Kesto n. 60min. Koulutettu sauvakävelyohjaaja mukana. Omat sauvat, säänmukainen liikuntavarustus ja juomapullo mukaan!

 

Yhteislaulutilaisuus ravintola Fellmanniassa ti 8.10. klo 14.00-16.00

2. kerros, Kirkkokatu 27, Lahti
Mukavaa yhteislaulantaa tuttujen kappaleiden parissa. Laulattajana toimii Heidi Pakarinen ja säestäjänä Jarkko Kiiski.

 

Lahden kaupungintalon opaskierros ke 9.10. klo 10.00–11.00

Harjukatu 31, Lahti
Tutustutaan uudistuneeseen kaupungintaloon, sen historiaan ja nykypäivään. Kauniisti remontoidut sisätilat ja täysin uusittu sisäpiha tulevat tutuiksi oppaiden tarinoiden kautta. Sisäpihaa pääsee ihastelemaan muiden tilojen kautta. Aloitetaan kierros kaupungintalon kauniin sisäänkäynnin edestä kaupungintalon puistossa. Reitti ei ole esteetön.

Opaskierrokselle on sähköinen ennakkoilmoittautuminen. 
Ilmoittautumista täyttäessäsi huomioithan, että voit ilmoittaa yhden henkilön kerrallaan osallistuvaksi opaskierrokselle.

 

Ikärikkaiden pop-up -tapahtuma Palvelutorilla ke 9.10. klo 10.00-14.00

Kauppakeskus Trio, Aleksanterinkatu 3, Vesku-aukio, 2.krs
Paikalla on eri toimijoita esittelemässä toimintaansa ja ikäihmisten tavattavissa. Lisäksi Lavalla järjestetään samaan aikaan mukaansatempaavaa ohjelmaa.
Tarkempi ohjelma päivittyy vanhusneuvoston sivuille.

 

Laula kanssain! -yhteislaulutilaisuus Nastolassa ke 9.10. klo 17–18.30

Monitoimitalo Loisto, Toritie 6, Lahti
Tule laulamaan yhdessä klassikoita ja ikivihreitä suomalaisia sävelmiä yhteislaulutilaisuuteen Rakokiven monitoimitalo Loistoon (käynti pääovesta A). Klo 17–17.30 on kahvitarjoilu. Tapahtuma on maksuton, avoin kaikille ja osa vanhustenviikkoa Lahdessa. Esilaulajana ja säestäjänä toimivat Johanna Kaukiainen sekä Tia Mäkinen.
Loisto on kengätön koulu, joten voit varautua villasukin. Tarjolla myös kenkäsuojia.

 

Lahden kaupungintalon opaskierros to 10.10. klo 8.30–9.30

Harjukatu 31, Lahti
Tutustutaan uudistuneeseen kaupungintaloon, sen historiaan ja nykypäivään. Kauniisti remontoidut sisätilat ja täysin uusittu sisäpiha tulevat tutuiksi oppaiden tarinoiden kautta. Aloitetaan kierros kaupungintalon kauniin sisäänkäynnin edestä kaupungintalon puistossa. Reitti ei ole esteetön.

Opaskierrokselle on sähköinen ennakkoilmoittautuminen.
Ilmoittautumista täyttäessäsi huomioithan, että voit ilmoittaa yhden henkilön kerrallaan osallistuvaksi opaskierrokselle.

 

Tuolijumppa Kumppanuustalo Fellmannian aula-tilassa to 10.10. klo 11.00-11.45

Kirkkokatu 27, Lahti
Nivelystävällinen jumppa. Tuolijumppaan soveltuva varustus ja juomapullo mukaan!

 

Vanhustenviikon juhla Lahden kaupungintalolla to 10.10. klo 12.00-14.15

Harjukatu 31, Lahti
Tilaisuudessa erilaisia kulttuuriesityksiä ja puheita. Tilaisuuden aikana kuullaan mm. Tarja Halosen tervehdys. Tilaisuudessa myös palkitaan Lahden Vuoden vanhusteko -palkinto 2024. Tarkempi ohjelma päivittyy vanhusneuvoston sivuille.

 

Lämpimästi tervetuloa mukaan!