Hyppää sisältöön

Lahden kaupunki mukaan tulevaisuuden senioriasuminen (TULE) -hankkeeseen

Tulevaisuuden senioriasumisen malleja etsimässä – painopiste välimuotoisessa asumisessa

Tulevaisuuden senioriasuminen (TULE) -hankkeessa selvitetään ikääntyneiden asumisen olemassa olevia muotoja, palveluita ja tulevaisuuden suuntaa keskittyen erityisesti välimuotoiseen asumiseen. Tavoitteena on myös selkiyttää eri toimijoiden vastuita hyvinvointialueuudistuksen myötä muovautuneessa uudessa toimikentässä. Välimuotoinen asuminen voi olla ratkaisu tilanteessa, jossa vanhuspalvelurakennetta kevennetään samalla kun väestö ikääntyy kaikkialla Suomessa.

Yhteistyötä ja yhteiskehittämistä

TULE -hankkeen päätoimijoina ovat Tampereen yliopisto, Asumisen rahoitus ja kehittämiskeskus ARA sekä Ympäristöministeriö. Yhteiskehittämiseen ja hankkeen rahoitukseen osallistuvat myös joukko kuntia, säätiöitä ja asumisen toimijoita. TULE käynnistyi maaliskuun 15. päivä 2023 ja päättyy 30.9.2025. Kahden ja puolen vuoden ajalle mahtuu paljon tiedonhankintaa ja erilaisia tapahtumia sekä tapaamisia.

Hankkeen aikana tutustutaan useisiin senioriasumisen kohteisiin Suomessa ja kansainvälisesti, kerätään kysely- ja haastattelumateriaalia eri osapuolilta, sekä pidetään kokouksia ja työpajoja. Aiheesta järjestetään myös seminaareja tai webinaareja.

Tutustu hankkeeseen

Lisätietoja: