Hyppää sisältöön

Lahden kaupunki mukana HÄME24 -valmiusharjoituksessa  

Kaupungin henkilöstöä on mukana HÄME24 -valmiusharjoituksessa, jossa harjoitellaan kriisijohtamista sekä yhteistyötä häiriötilanteissa ja poikkeusoloissa. Harjoitus järjestetään 3.–5. syyskuuta. 

Etelä-Suomen aluehallintovirasto järjestää Kanta-Hämeessä ja Päijät-Hämeessä syyskuussa alueellisen valmiusharjoituksen nimeltään HÄME24. Harjoitus kokoaa yhteen alueen kunnat, hyvinvointialueet ja muut turvallisuustoimijat kehittämään yhteistoimintaansa ja valmiuksiaan poikkeusolojen varalle. Harjoitus järjestetään samanaikaisesti Panssariprikaatin johtaman paikallispuolustusharjoituksen (PAPU) kanssa.

Harjoitukseen osallistuu lähes 400 henkilöä noin 40 organisaatiosta Kanta- ja Päijät-Hämeen alueelta. Myös Lahden kaupungin henkilöstöä osallistuu HÄME24 -valmiusharjoitukseen. Toimintatapoja harjoitellaan virtuaalisella harjoitusalustalla, joten harjoitus ei näy ulospäin tai katukuvassa.

Harjoituksen skenaariona on kiristynyt kansainvälinen tilanne, joka johtaa yhteiskunnan turvallisuustilanteen heikentymiseen, kriittisen infrastruktuurin toiminnan häiriintymiseen ja sotilaallisen voimankäytön uhan kasvuun. Skenaario on erityisen ajankohtainen, ja sen avulla pyritään parantamaan osallistuvien organisaatioiden tilannetietoisuutta sekä yhteistoimintakykyä.

Lisätietoja