Hyppää sisältöön

Lahden mitali kaupunginjohtaja Pekka Timoselle

Lahden kaupunginhallitus on myöntänyt kultaisen Lahden mitalin Pekka Timoselle. Timonen toimi Lahden kaupunginjohtajana vuosina 2018–2023, ja on kaupunginjohtajana toimiessaan saavuttanut hänelle asetetut tavoitteet ja onnistunut työssään erinomaisesti. Timonen siirtyi syksyllä Vantaan kaupunginjohtajaksi.
Mies pitelee mitalia kädessään

Pekka Timosen merkitys Lahden kaupungin tunnettavuudelle kaupunkina, joka luo tulevaisuutta on ollut erityinen. Lahden kaupungin asema on monilla mittareilla selvästi parantunut ja muun muassa yritystyytyväisyys on kasvanut Timosen toimiessa Lahden kaupunginjohtajana.

Timosen panos ympäristöpääkaupunkivuoden 2021 osalta, Fazerin investoinnin saamisessa Lahteen ja kaupungin kiinteistöjen myyntiprosesseissa on ollut vahvaa.

Lukuisilla esiintymisillään eri puolilla Eurooppaa Timonen on edistänyt myönteisellä tavalla kuvaa Lahdesta Suomen johtavana ympäristökaupunkina ja Suomen nuorimpana yliopistokaupunkina.

Timonen osoitti tehtävässään vahvaa asiantuntemusta sekä kansallisen että kansainvälisen toimintaympäristön tuntemusta. Timonen on työllään merkittävästi edistänyt Lahden kaupungin kasvua muun muassa edunvalvonnan ja kestävien ratkaisujen kehittämisen osalta.

Toimikunta katsoo, että Timonen on Lahden kaupunginjohtajana innostavalla ja tulevaisuuteen katsovalla asenteellaan tehnyt Lahden nimeä tunnetuksi niin ympäristötoiminnan edelläkävijäkaupunkina kuin kasvavana yliopistokaupunkina. Timosen työlle on annettu erityistä arvoa myös Lahden kaupungin ulkopuolella sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Hän on lisäksi ollut pidetty ja arvostettu johtaja, kollega ja yhteistyökumppani.

Pekka Timonen on siirtynyt Lahden kaupunginjohtajan tehtävästä 1.9.2023 alkaen Vantaan kaupunginjohtajaksi.

Kultainen Lahden mitali myönnetään tunnustukseksi ansiokkaasta toiminnasta Lahden kaupungin hyväksi. Mitali luovutettiin perinteiden mukaan Lahden syntymäpäivänä 1.11.

Katso aiemmat mitalistit Lahden verkkosivuilla

Lisätiedot