Hyppää sisältöön

Lahden seudun tapahtumatarjontaan uusi kansainvälinen kisa – Ultra X -polkujuoksu ensimmäistä kertaa Pohjoismaissa toukokuussa 2024

Lahden seutu isännöi ensimmäistä kertaa Suomessa ja Pohjoismaissa järjestettävää kansainvälistä polkujuoksutapahtumaa.

Ultra X on ultramaratonien sarja, jota järjestetään ympäri maailmaa luonnoltaan ja maastoltaan uniikeissa kohteissa, kuten Jordaniassa, Walesissa, Marokossa ja Azoreilla. Ultra X Finland on 110 kilometrin pituinen juoksu, joka kiemurtelee Lahden ja Hollolan poluilla, metsissä, rantamaisemissa sekä pitkospuilla. Lahden kanssa tehty tapahtumasopimus on monivuotinen.

– Olemme todella innoissamme tuodessamme Ultra X Finland -tapahtuman Lahden seudulle. Suomi ja Lahti on täynnä henkeäsalpaavan kauniita maisemia ja haastavaa maastoa, mikä tekee siitä täydellisen alustan tämän tason ultramaratonjuoksulle Suomessa. Olemme vakuuttuneita, että tapahtuma voittaa osallistujien sydämet puolelleen, kertooUltra X -sarjan perustaja Sam Heward.

Ultra X Finland starttaa Lahden urheilukeskuksen stadionilta lauantaina 25.5.2024. Ensimmäisen päivän juoksumatka, 60 kilometriä, risteilee Salpausselkä UNESCO Global Geoparkin maastoissa poiketen Vesijärven rantamaisemissa ja päätyen Hollolan Parinpeltoon, missä juoksijat viettävät yön telttamajoituksessa. Sunnuntain 50 kilometrin reitti on mahdollista juosta myös omana tapahtumanaan. Maali sijaitsee Lahden satamassa. Kokonaisuudessaan 110 kilometrin matkalle tulee nousumetrejä 2 190 metriä.

Lahden seutu houkuttelee uusia vetovoimaisia lajeja

Ultra X -sarjan polkujuoksutapahtuma täydentää Lahden seudun urheilutapahtumatarjontaa. Monivuotiset sopimukset tapahtumanjärjestäjien kanssa rakentavat pitkäjänteisesti urheilu- ja tapahtumamatkailun perustaa Lahden seudulle. Kansainvälinen ja arvostettu järjestäjä haluaa tuoda Ultra X -sarjan kisan ensimmäistä kertaa Pohjoismaihin ja erityisesti Suomeen.

Lahti Regionin toimitusjohtaja Raija Forsman on ylpeä luontoalustan sekä urheilu- ja tapahtumienjärjestämisen osaamisen tekemästä vaikutuksesta.

– Yhteistyössä Lahden kaupungin tapahtumapalvelujen sekä seudun tapahtumayrittäjien ja matkailutoimijoiden kanssa viemme systemaattisesti urheilumatkailustrategiaamme osana matkailun kansainvälistä kasvua eteenpäin. Myönteistä on ollut huomata, että kansainvälisesti ainutlaatuinen Salpausselän luonto kiinnostaa ja houkuttelee tänne pysyviä ja useampivuotisia urheilutapahtumia vetovoimaisissa uusissa lajeissa, millainen oli myös kesäkuussa ajettu FNLD GRVL -soratiepyöräilytapahtuma, joka toi kaupunkiin lähes 1000 kansainvälistä vierasta lähes 30 maasta, kuvailee Forsman.

Ultra X Finland tapahtuman paikallisorganisaattorina toimii kestävyysurheiluun keskittyvä Custom Sports Oy. Custom Sports Oy vastaa tapahtumassa järjestelyistä omalta osaltaan vahvan paikallistuntemuksensa ansiosta. Custom Sports Oy on järjestänyt polkujuoksutapahtumia yhteistyössä Burn-O Production Oy:n kanssa usean vuoden ajan. Yksi tapahtumista on elokuussa järjestettävää Tiirismaa Trail polkujuoksutapahtuma, jota on juostu vuodesta 2021.

Siirry Ultra X Finland -tapahtuman sivulle

Lisätietoja

Raija Forsman, Lahti Region Oy, p. 040 516 2803, raija.forsman@lahtiregion.fi

Aihealueet