Hyppää sisältöön

Lahden uuden kaupunginjohtajan virka aukeaa

Lahti etsii uutta kaupunginjohtajaa kasvavaan, kehittyvään ja kansainvälistyvään kaupunkiin. Nykyinen kaupunginjohtaja Pekka Timonen on irtisanoutunut ja uuden kaupunginjohtajan rekrytointi aloitetaan välittömästi.

Kaupunginhallitus nimesi valintaa valmistelevan työryhmän, jonka jäseniä ovat kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Juha Rostedt, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sirkku Hildén ja henkilöstöjohtaja Mira Keitaanranta. Rekrytointiprosessin tukena käytetään rekrytointikonsulttia.

Konsernipalvelujohtaja Mika Mäkinen hoitaa kaupunginjohtajan virkaa, kunnes uusi kaupunginjohtaja aloittaa virkatehtävien hoidon.

Lahden kaupunki etsii uudistavaa edelläkävijää, jolla on strategista johtamiskykyä ja kykyä nähdä kaupungin kasvun sekä elinvoiman avaimia. Uusi kaupunginjohtaja on taitava edunvalvoja, jolla on erinomaiset esiintymis- ja vuorovaikutustaidot niin suomeksi kuin englanniksi. Lisäksi hänellä on kaupungin toimintaa tukevat verkostot niin paikallisesti, kansallisesti kuin kansainvälisesti.

Virassa menestyminen edellyttää erinomaisia ison organisaation johtamisvalmiuksia. Kyky yhteensovittaa eri näkemyksiä, toimia verkostoissa ja tehdä yhteistyötä varmistavat tehtävässä onnistumisen.

Kaupunginhallitus päätti laittaa kaupunginjohtajan viran julkiseen hakuun välittömästi. Tavoitteena on, että kaupunginvaltuusto valitsee uuden kaupunginjohtajan lokakuussa. Virka täytetään toistaiseksi ja valittavan henkilön kanssa tehdään johtajasopimus.

Palvelusetelistä äänestettiin

Palvelusetelistä keskusteltiin ja muutosehdotus hyväksyttiin äänin 7-3. Kaupunginhallitus säilytti muutosehdotuksen mukaisesti lisämaksun perimismahdollisuuden nykyisessä 0-75 eurossa siten, että kaupunki korvaa nollamaksuluokkaan kuuluville perheille huoltajien puolesta (lisämaksun) 25 euroon asti.

Lisäksi kaupunginhallitus pyytää sivistyksen palvelualueelta selvityksen vuoden 2023 loppuun mennessä, kuinka palvelusetelin ehtoja voitaisiin muuttaa siten, että se huomioisi paremmin erikokoiset toimijat, sekä miten myös perhepäivähoitajat saataisiin palveluseteliyrittäjiksi.

Lisäysesityksen (7-4) mukaisesti asiakkaan oikeus saada palveluseteli riippuu myös kaupungin palvelusetelitoimintaan varaamista määrärahoista ja niiden riittävyydestä, sekä yksityiseen varhaiskasvatukseen käytettävien resurssien tarkoituksenmukaisesta tasosta.

Muut asiat päätettiin päätösehdotusten mukaan.

Asialista Dynasty-tietopalvelussa