Hyppää sisältöön

Lasi- ja metallipakkausten erilliskeräys alkaa Salpakierron järjestämänä vuoden 2024 alusta

Salpakierto jakaa parhaillaan lasi- ja metallipakkausten keräysastioita toimialueensa niille kiinteistöille, joilla lasi- ja metallipakkausten keräys alkaa uutena.

Salpakierron kilpailuttamat asumisen ja kunnan hallinto- ja palvelutoiminnan kiinteistöjen lasipakkausten ja metallipakkausten keräykset alkavat 1.1.2024 alkaen kaikissa Salpakierron toimialueen taajamissa. Lahden seudun jätehuoltomääräysten mukaisesti lasi- ja metallipakkausten erilliskeräysvelvoite koskee taajamien kaikkia vähintään 5 huoneiston kiinteistöjä.

Taloyhtiöillä jo ennestään olevat lasi- ja metallipakkausten keräysastiat tarroitetaan uusilla astiatarroilla. Tarroitus tapahtuu keväämmällä pahimpien pakkasten väistyttyä.

Salpakierto Oy on 9 kunnan omistama osakeyhtiö, joka huolehtii jätelain mukaisista yhdyskuntajätehuollon palvelutehtävistä omistajakuntiensa alueella. Tehtäviin kuuluvat kunnan vastuulle kuuluvien jätteiden vastaanotto, käsittely, jäteneuvonta, jätehuollon suunnittelu ja kehittäminen sekä jätteenkuljetus kunnan järjestämän jätteenkuljetuksen osalta. Yhtiö on osa Lahden kaupunkikonsernia.

Lue lisää