Hyppää sisältöön

Launeen skeittipaikan suunnittelun toisessa työpajassa viilattiin yksityiskohtia

Launeen skeittipaikka uudistuu. Kyseessä on Suomen mittakaavassa laaja skeittihanke, jota tehdään tiiviissä yhteistyössä harrastajien kanssa. 4.9. pidetyssä suunnittelutyöpajassa Palvelutorilla tehtiin vielä pieniä viilauksia yksityiskohtiin.

Rujo Skateparks Oy:n suunnittelijat Heikki Pölönen ja Markus Roos esittelivät edellisen, kesäkuussa pidetyn työpajan jälkeen hiottuja suunnitelmaluonnoksia. Suunnitelmiin oli viety tarkasti ensimmäisessä työpajassa esitetyt toiveet toiminnoista ja skeittielementeistä.

Esittelyn jälkeen työpajaan osallistujat pääsivät itse kirjaamaan ja piirtämään parannusehdotuksia luonnoksiin. Luonnoksiin oltiin tyytyväisiä ja osallistujien asiantuntevat kommentit tarttuivat vain pieniin yksityiskohtiin.

Osallistujat toivoivat skeittialueelle myös oleskeluun tarkoitettua osaa, jossa olisi myös istuskelupaikkoja, mutta ei skeittitoimintojen kustannuksella. Työpajassa esitellyissä luonnoksissa oli keskitytty skeittipaikan toiminnallisuuksiin. Lopullisessa suunnitelmassa nähdään myös alueelle tehtävät istutukset sekä uusittava valaistus. Alue on nykyisin melko tuulinen ja avoin, mutta hyvin suunniteluilla istutuksilla voidaan lisätä viihtyisyyttä menettämättä kuitenkaan näkymiä esimerkiksi radiomastoille.

Suunnitelmaluonnoksissa on hyödynnetty paljon Launeen skeittipaikan alkuperäisiä graniittikiviä ja -laattoja. Vaikka vanhoja rakenteita joudutaan purkamaan, on alueelle aikanaan hyvin tehdyt pohjatyöt taanneet sen, että suurempia routavaurioita ei ole syntynyt ja nyt suunniteltavassa peruskorjauksessa voidaan hyödyntää olevaa aluetta ja keskittyä skeittitoimintojen ja pintojen parantamiseen.

Launeen skeittipaikalla tehdään koepurku vanhoille rakenteille maanantaina 16.9. jolloin skeittipaikka on pois käytöstä. Koepurun tarkoituksena on selvittää rakenteiden perustamistapa ja graniittien käyttökelpoisuus peruskorjauksessa.

Skeittipaikan suunnitelma asetetaan nähtäville lokakuussa ja viedään Kaupunkiympäristölautakunnalle hyväksyttäväksi marraskuussa. Skeittipaikan peruskorjaus on tavoitteena toteuttaa vuonna 2025.

Lue myös: Skeittaajilta hyvää palautetta Launeen skeittipaikan suunnitelmille