Hyppää sisältöön

Lauri Maijalan ensimmäinen syksy Lahden kaupunginteatterissa on täynnä rakkautta

Ihastu ensimmäisiin uusiin, hurjiin, hauskoihin, kauniisiin, nostalgisiin, tunteita herättäviin ensi-iltoihin elo- ja syyskuussa.

Anarkiaa koko perheelle

Koko perhettä riemastuttava moderni klassikko Fedja-setä, kissa ja koira aloittaa näytäntökauden 31.8. Se on villi ja vapauttavan anarkistinen seikkailu halusta toimia oikein, se on ihania eläimiä pursuava tarina ystävyydestä, kutsumuksen etsimisestä, löytämisestä sekä sukupolvien ja lajien välisestä mahdollisuudesta oppia toinen toisiltaan.
Ohjaaja Minna Lund on sovittanut Eduard Uspenskin (1937–2019) lumoavasta klassikosta räväkän, uuden ja tärkeän kansansadun, joka koskettaa meitä ihan kaikkia. Pääroolissa vierailee Fanni Noroila. Myös vanha tuttu Iikka Forss ilahduttaa meitä Fedja-sedän kokoonpanossa. Lavastuksen on suunnitellut Alisha Davidow ja puvustuksen Mirva Mietala.

Syksyn musikaalitapauksen tarjoaa ilkikurinen rock-ooppera The Black Rider

Syksyn musikaali on harvinaista herkkua Suomessa. The Black Rider – Casting of the Magic Bullets on Lahden kaupunginteatterin johtajan Lauri Maijalan ohjaama koominen kauhusatu aikuisille, intohimoinen rakkaustarina ja oopperamittakaavan melodraama. Tom Waitsin pirullinen rock-ooppera intohimoisesta rakkaudesta ja tarjouksista, joista kannattaa kieltäytyä.

Kätchen on metsänvartijan tytär, joka on palavasti rakastunut Wilhelmiin, kaunosieluiseen kirjanpitäjään. Kätchenin isä ei kuitenkaan hyväksy sulhasehdokasta, sillä kaupunkilainen Wilhelm ei osaa metsästää. Onneton sankarimme törmää metsässä itseensä saatanaan, jonka kanssa Wilhelm tekee sopimuksen ja tulee oppimaan, että pirun kauppa on aina narrin kauppa.
Käsikirjoituksesta vastaavat Robert Wilson ja William S. Burroughs, musiikin lisäksi laulujen sanat ovat myös Tom Waitsin käsialaa. Lavastuksen on suunnitellut Minna Välimäki, puvustuksen Joona Huotari ja koreografiasta vastaa Jenni Nikolajeff. Antti Vauramo johtaa 12-henkistä orkesteria.

Paholaisen roolissa nähdään Vilma Kinnunen, muissa päärooleissa Aurora Manninen ja Tuomas Korkia-Aho. Ensi-ilta on suurella näyttämöllä 7.9. Ikäsuositus 14 vuotta. Esityskieli suomi ja englanti.

Kirsi Kunnas 100 vuotta

Lauri Maijala ohjaa myös kaikista pienimmille Kirsi Kunnaksen rakastetun klassikkoteoksen Tiitiäisen satupuu. Sitä esitetään 25.9. alkaen uusitulla Lämpiönäyttämöllä. Esityksessä kuullaan ja nähdään kaikki tunnetuimmat lorut ja runot, jotka ovat muodostuneet osaksi suomalaista kulttuuriperintöä ja kansallista tunnehistoriaa.  Näyttämöllä Saana Hyvärinen ja Aki Raiskio, visuaalinen suunnittelu Tiina Hauta-aho.

– Täällä me odottelemme jo juhlahatut päässä, räikät käsissä. So Come along – we’ll have a gay old time, huikkaa käytävältä Lauri Maijala.

www.lahdenkaupunginteatteri.fi

Kuva Vuokko Salo

Aihealueet