Hyppää sisältöön

Leikkialueita uusitaan syksyn aikana

Syksyllä kunnostetaan kolme leikkialuetta, Launeen perhepuiston uusi leikkiväline valmistuu ja kuusi pienempää leikkialuetta poistetaan käytöstä.   

Kaupunki kunnostaa syksyllä Erviänpuiston leikkialueen 1, Soihtupuiston leikkialueen ja Radiomäen leikkialueen. Peruskorjaukset aloitetaan elokuun loppupuolella Erviänpuistossa ja Soihtupuistossa. Radiomäen leikkialueen kunnostus on vuorossa syyskuussa. Suunnitelmiin voi tutustua Viherrakentamien työohjelma -sivulla.

Leikkialueiden toimenpidesuunnitelman 2018–2027 mukaisesti kaupunki peruskorjaa vuosittain 2–3 leikkialuetta.

Uudet leikit odottavat Perhepuistossa lokakuussa

Launeen perhepuisto on saamassa uuden uniikin leikkivälineen. Vanha leikkiväline puretaan elokuun alussa ja uuden välineen on tarkoitus valmistua lokakuun alkupuolella.

Uudessa leikkivälineessä on kiipeilyä, metsän eläimiä ja satuhahmoja. Kiipeilyosuudet ovat suunnattu ja turvamitoitettu yli 5-vuotiaille. Kaikenikäisille on muun muassa tasapainottelua. Integroidut valaisimet valaisevat leikit myös hämärän aikaan.

Rakennustyömaa aiheuttaa haittaa puiston käyttäjille. Pyydämme kärsivällisyyttä ja varovaisuutta lapsilta ja vanhemmilta työmaan läheisyydessä liikuttaessa.

Kuusi leikkialuetta poistetaan käytöstä

Kuusi leikkialuetta poistetaan käytöstä elokuun aikana. Poistettavat leikkialueet ovat Erviänpuiston leikkialue 2 Pirttiharjussa, Joutjoenmäen leikkialue Kiveriössä, Kotometsänpuiston leikkialue Jokimaalla, Kenttäpuiston leikkialue Hennalassa sekä Kekinpuiston ja Vitsapuiston leikkialueet Renkomäessä.

Leikkialueet poistetaan käytöstä, jos ne ovat huonokuntoisia tai eivät täytä EU:n turvallisuusnormeja, sijaitsevat hyvin lähellä toisiaan, korvautuvat uuden asemakaavan myötä uudella puistolla tai ovat vähäisellä käytöllä. Käytöstä poistetun leikkialueen tilalle voidaan lisätä penkkejä tai istutuksia, jotta se sulautuu osaksi rakennettua viheraluetta tai se voidaan kunnostaa luonnonmukaiseksi taajamametsäksi. Hyväkuntoisia välineitä hyödynnetään peruskorjattavilla ja olemassa olevilla leikkialueilla.

Leikkialueita vähennetään vuonna 2018 hyväksytyn Leikkialueiden palveluverkkotarkastelun mukaisesti. Tarkoitus on, että tulevaisuudessa leikkialueita on määrällisesti vähemmän, mutta ne ovat entistä laadukkaampia ja monipuolisempia kaikenikäisille. Suuntana on kehittää asuinalueittain yhtä isompaa leikkialuetta ja karsia vähemmällä käytöllä olevia leikkialueita.

 

Lisätietoja