Hyppää sisältöön

Liikkuminen ja liikenne keskusteluttavat Hyvin sanottu -festivaaleilla 27.–28.9.

Lahden kaupunki järjestää perjantaina 27.9.24 klo 14–16 Hyvin sanottu –festivaaleilla keskustelun otsikolla: Kulkumuotoja kaikille – Lahti kestävän liikkumisen edistäjänä. Keskustelumme tarkoitus on löytää uusia näkökulmia arkisiin liikkumisen tilanteisiin. 

Pyrimme purkamaan vastakkainasettelua. Haluamme kaataa pyöräilijöiden ja autoilijoiden turhat identiteettisiilot ja löytää kannustimia kulkutapojen sekakäyttöön. Rohkea tavoitteemme on riisua liikkumisvalinnoilta poliittinen leima, ja onnistua näkemään tie, jolla mahdumme kaikki kulkemaan.  

Toivomme keskustelun rakentavan kestävää liikkumisen tulevaisuutta, jossa ympäristöä, tai liikkumista mahdollistavia euroja, ei ole kulutettu turhaan. Keskustelijamme edustavat eri puolueita ja intressiryhmiä. Olemme kuitenkin kutsuneet heidät paikalle Riinana ja Raunona, joiden tarvitsee päästä omassa arjessaan paikasta A paikkaan B. Työnnämme politiikan hetkeksi syrjään, ja keskustelemme kunkin kokemuksista. Kuuntelemme, mikä toisia motivoi. Ehdinkö ajoissa, jaksanko räntäsateessa, viitsinkö tänään tai mitä se maksaa?  

Toisen liikenneaiheisen keskustelun järjestämme yhdessä Päijät-Hämeen liiton ja Lahden Yliopistokampuksen kanssa lauantaina 28.9. klo 11.4513.15. Keskustelun otsikko on Askel ja polkaisu kerrallaan tulevaisuuteen. Siinä pöyhimme esiin uusia näkökulmia aktiivisen arkiliikkumisen terveyshyödyistä. Perjantain keskustelun käymme luottamuksellisena, mutta lauantain keskustelu on festivaaliyleisön seurattavissa. Parhaat oivallukset ja kiinnostavimmat nostot jaamme kuitenkin molemmista keskusteluista kaikille jälkikäteen.

Olemme jättäneet muutamia paikkoja vapaaksi halukkaille keskustelijoille kumpaankin keskusteluun.  Tervetuloa mukaan keskusteluun! 

Tutustu Kelpo-hankkeeseen