Hyppää sisältöön

Liikuntajohtajaksi esitetään Aleksi Nyströmiä ja intendentiksi Maija Kylkilahtea

Liikuntajohtajaksi esitetään kasvatustieteen maisteri Aleksi Nyströmiä ja kaupunginorkesterin intendentiksi YAMK kulttuurituottaja, vt. intendentti Maija Kylkilahtea. Kummankin valintatyöryhmän esitys on yksimielinen. Hyvinvoinnin ja vapaa-ajan lautakunta päättää valinnoista kokouksessaan 26.4.2023.

Liikuntajohtajan valintaperusteet

Liikuntajohtajan valintatyöryhmän arvion mukaan Aleksi Nyströmillä on monipuolinen ja vahva kokemus liikuntaorganisaation johtamisesta. Hänellä on laaja kuva liikuntapalveluiden ja hyvinvointityön kytkeytymisestä kaupungin kokonaisuuteen. Haastattelussa tulivat esille hyvät verkostotyötaidot, ratkaisukeskeisyys ja kehittämishalukkuus. Tällä hetkellä Nyström toimii Kajaanin kaupungin liikuntapalvelupäällikkönä.

Liikuntajohtaja vastaa yksikön toiminnan kehittämisestä ja taloudesta. Lisäksi liikuntajohtaja muun muassa johtaa liikuntaolosuhteiden edunvalvontatyötä, toimii asiantuntijana liikuntarakentamishankkeissa sekä vastaa liikunnan ja urheilun olosuhteisiin ja palveluihin liittyvästä hyvinvointiyhteistyöstä.

Sinfonia Lahden intendentin valintaperusteet

Intendentin valintatyöryhmän mukaan Maija Kylkilahdella on monipuolinen kokemus orkesterin taiteellisesta johtamisesta sekä vahva kokemus organisaation hallinnollisesta johtamisesta.  Hänellä on laaja ja monipuolinen kuva Sinfonia Lahden tulevaisuuden kehittymisnäkymistä sekä kyky visioida kotimaisen ja kansainvälisen toiminnan ja taiteellisen tason kehittämistä sekä kytkeytymisestä Lahden ja sen alueen toimintaan.

Kylkilahdella on myös laaja kotimaisen ja kansainvälisen musiikkielämän tuntemus ja hyviä yhteyksiä alan kotimaisiin ja kansainvälisiin toimijoihin. Haastattelussa tulivat esille hyvät yhteistyötaidot, ratkaisukeskeisyys ja kehittämishalukkuus.

Intendentin tehtävään sisältyvät kaupunginorkesterin taloudellinen ja tuotannollinen vastuu sekä kansainväliset yhteydet. Intendentillä on myös taiteellinen vastuu yhdessä ylikapellimestarin kanssa.

Kylkilahti on toiminut Lahden kaupunginorkesterin, Sinfonia Lahden vt. intendenttinä elokuusta 2022 ja sitä ennen vuodesta 2016 apulaisintendenttinä.

Valintatyöryhmät

Valintoja ovat valmistelleet hyvinvoinnin ja vapaa-ajan lautakunnan asettamat työryhmät. Kummassakin valintatyöryhmässä on ollut lautakunnan, sivistyksen palvelualueen ja henkilöstöpalvelujen edustus. Intendentin valintaryhmä kuuli asiantuntijana myös orkesterin ylikapellimestaria.

Määräaikaan mennessä liikuntajohtajan virkaan saapui 37 hakemusta, joista 28 oli kelpoisia tehtävään. Intendentin virkaan saapui kahdeksan hakemusta, joista viran kelpoisuusehdon täytti seitsemän hakijaa.

Lisätiedot

Lahden kaupunki
Sivistysjohtaja, Tiina Granqvist, 050 383 6574

Hyvinvoinnin ja vapaa-ajan lautakunnan kokouksen 26.4.2023 esityslista Dynasty-verkkopalvelussa