Hyppää sisältöön

Lokakuun tonttihakuun uusia omakotitontteja Villähteeltä, Renkomäestä ja Sopenkorvesta

Kaupunkiympäristölautakunta päätti kokouksessaan 11. syyskuuta luovuttaa tonttihakuun kahdeksan tonttia. Tonteista seitsemän sijaitsee Villähteellä ja yksi Renkomäessä. Sopenkorven tontti myydään avoimella tarjouskilpailulla.

Lokakuussa on haettavana seitsemän tonttia Villähteeltä sekä yksittäinen tontti Renkomäestä. Hakuaika tonteille on 4.–31.10.2024. Kaupunkiympäristölautakunta valitsee tonttien saajat hakemusten perusteella. Tontit vuokrataan 31.12.2074 päättyvillä maanvuokrasopimuksilla.

Sopenkorven tontti laitetaan tarjouskilpailulla myyntiin Huutokaupat.com-sivustolle lokakuussa.

Villähteen Kokkilantien ja Valotien tontit

Villähteen tontit sijaitsevat Kokkilan omakotitaloalueella, joka on jo pääosin rakentunut. Alue on noin yhden kilometrin päässä Kartanon koulusta, päiväkodista ja lähimmästä kaupasta. Nastolan Rakokiven palveluihin ja Lahden keskustaan on noin kymmenen kilometriä matkaa. Alue on tasaista metsämaata.

Tonttien pinta-alat ovat 996–1436 neliömetriä. Rakennustyöt voi aloittaa 1.6.2025 alkaen.

Renkomäki Valokatu

Valokadun tontti Renkomäessä sijaitsee Kangasmäen omakotialueella. Se sijaitsee lähellä moottoritietä. Lahden keskustaan on matkaa noin kuusi kilometriä. Renkomäen uusi monitoimitalo, koulu ja päiväkoti ovat puolen kilometrin päässä ja kaupalliset palvelut kilometrin päässä.

Tontin pinta-ala on 1250 neliömetriä. Tontti on loiva rinnetontti, jonka rakennusala sijaitsee tontin takaosassa. Rakennustyöt voi aloittaa heti.

Sopenkorpi Harjunalustankatu

Sopenkorven tontti sijaitsee jo rakentuneella omakotialueella Mestarinkadun ja Kärpäsenkadun välissä. Kadun talot ovat rakentuneet 1940-luvulla. Tontilta on keskustaan matkaa noin neljä kilometriä, päiväkotiin puoli kilometriä ja kouluun kilometri.

Tontin pinta-ala on 836 neliömetriä. Tontille pääsee rakentamaan heti.

Tontti myydään avoimella tarjouskilpailulla, koska kaupungilla on harvoin tarjolla tontteja Sopenkorven alueelta. Tarjouskilpailuun voivat osallistua vain yksityishenkilöt.

Lue lisää omakotitonteistamme

Kaupunkiympäristölautakunta hylkäsi hulevesimaksun valmistelun

Kaupunkiympäristölautakunta hylkäsi esityksen hulevesimaksun käyttöönoton valmistelusta ääniin 6–4. Hulevesimaksulla katetaan kunnan hulevesijärjestelmästä aiheutuvia kustannuksia. Esittelijä ilmoitti eriävän mielipiteensä merkittäväksi pöytäkirjaan.

Lisätietoja