Projektipäällikkö Hanna Mattila toimii puheenjohtajana Lahden tiedepäivän sessiossa Planetaarinen terveys – kohti luontopositiivisuutta. Mattila johtaa Luontopositiivinen elämä -hanketta Lahden kaupungilla.
Luontopositiivisuus vastaa nykyajan ekologisiin haasteisiin ja luontokatoon. Tavoitteena on innostaa ihmisiä, kaupunkeja ja kuntia sekä yrityksiä toimimaan aktiivisesti luonnon hyväksi ja ymmärtämään, että hyvinvoiva luonto on hyvinvoivan ja turvallisen yhteiskunnan edellytys. Luontopositiivisuus tarkoittaa sitä, että luonnolle tuotetaan enemmän hyötyä kuin haittaa.
Hyviä vinkkejä energiaremontteihin
Ympäristökoordinaattori Jenni Rahkonen Lahden kaupungilta puhuu tiedepäivän Vihreä siirtymä -sessiossa. Rahkonen esittelee energiatehokkuutta parantavia toimenpiteitä, joita toteutettiin Vähähiilisiä ratkaisuja korjausrakentamiseen -hankkeessa.
Hankkeen energiaremontit yllättivät positiivisesti asiantuntijat, sillä osa investoinneista maksoi itsensä nopeasti takaisin. Esimerkiksi Nastolan Takojantiellä ilmavesilämpöpumpun takaisinmaksuaika oli vain 1,2 vuotta, ja se säästää merkittävästi lämmitysenergiaa.
Katso tiedepäivän koko ohjelma
Mitä syömme vuonna 2030?
Tiedepäivän pääpuhujat ovat professori Mikael Fogelholm, joka puhuu tulevaisuuden ruuasta klo 9.00, sekä professori Markku Kauppi, jonka aiheena klo 12.40 on reumasairauksien hoidon kehitys.
Lahden tiedepäivä on kaikille avoin ja maksuton tiedetapahtuma, joka järjestetään Niemen kampuksella (Mukkulankatu 19). Tapahtuman järjestävät LAB-ammattikorkeakoulu, Lahden yliopistokampus, Helsingin yliopisto, LUT-yliopisto, Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Vierumäen kampus ja Päijät-Hämeen hyvinvointialue.
Tutustu myös näihin:
Energiaremontti suunnitteilla? Oikeilla ratkaisuilla selvää säästöä!
Tutustu tiedepäivän ohjelmaan