Hyppää sisältöön

Mieli metsässä -tapahtuma tarjoaa hyvän mielen eväitä nuorille

Lahden terveysmetsässä, tiistaina 15. lokakuuta klo 13–15, on nuorten tapahtuma, joka keskittyy hyvän mielen löytämiseen. Tapahtuma on avoin kaikille ja suunnattu erityisesti nuorille ja nuorille aikuisille. Tervetuloa rentoutumaan ja nauttimaan luonnosta yhdessä muiden nuorten kanssa!

Tapahtumassa on useita toimintapisteitä, joissa voit kokeilla erilaisia juttuja:

  • Erätaitopisteellä saat vinkkejä retkeilyyn ja voit paistaa vaahtokarkkeja nuotiolla.
  • Luontoaskartelupisteellä pääset luomaan taidetta luonnonmateriaaleista.
  • Luontojumpassa saat virikkeitä luontoliikuntaan.
  • Aistipolulla pääset rentoutumaan ja havainnoimaan ympäröivää luontoa.
  • Voimaa luonnosta-pistellä voit jakaa hyvää mieltä toisten nuorten kanssa.
  • Hyvän mielen luontobingosta voit voittaa pienen palkinnon.

Ohjelmassa myös eurooppalaisia perinnepelejä

Mieli metsässä -tapahtuma järjestetään osana Lahden kaupungilla käynnissä olevaa GoGreenRoutes-projektia, jonka tuella Lahden terveysmetsää on kehitetty. Projektin irlantilainen yhteistyökumppani Playful City on mukana järjestämässä tapahtumaa yhdessä monien paikallisten toimijoiden kanssa. Playful City pyrkii luomaan leikkisämpiä, terveellisempiä ja osallistavampia kaupunkiympäristöjä.

– Playful City tuo tapahtumaan tuulahduksen kansainvälisyyttä. Sen toimintapisteellä nuoret voivat kokeilla erilaisia eurooppalaisia perinnepelejä ja tutustua luontosananäyttelyyn eri kielillä. Playful City myös toteuttaa Likolammen rannalle visuaalisen näyttelyn projektissa toteutetuista viher- ja puistoalueista eri puolilla Eurooppaa, kertoo projektipäällikkö Taru Suutari.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Lahden kaupunki, Päijät-Hämeen hyvinvointialue, Playful City, Mente, Miete ry, FinFami ry, Valo-Valmennusyhdistys, Tiirismaan latu, Partio ja Outward Bound.

– On todella hienoa, että niin moni paikallinen toimija on mukana järjestämässä tapahtumaa ja oppilaitokset lähtevät mukaan osallistumaan. Selkeästi aihe kiinnostaa ja koetaan tärkeäksi, Suutari kiittää.

– Nuorten mielen hyvinvoinnin tukeminen on ajankohtainen teema. Tapahtumassa korostamme, miten luonto voi rauhoittaa mieltä ja auttaa löytämään voimavaroja arjessa. Kannustamme opettajia viemään toimintaa ulos, sillä luonnossa oleminen edistää nuorten terveyttä ja hyvinvointia sekä auttaa keskittymään ja vahvistaa ryhmähenkeä, sanoo Suutari.

Käytännön infoa

Tapahtuma on avoin kaikille ja suunnattu erityisesti nuorille ja nuorille aikuisille. Mikäli olet tulossa tapahtumaan oppilasryhmän kanssa, ilmoitathan tulostasi taru.suutari@lahti.fi

Lahden terveysmetsä sijaitsee Päijät-Hämeen keskussairaalan lähellä, osoite: Hoitajankatu 2, Lahti

Siirry terveysmetsän sivulle

Lisätiedot