Hyppää sisältöön

Monipuolinen ohjelma luo tunnelmaa Lahden syntymäpäivään  

Lahden kaupungin syntymäpäivää vietetään 1. marraskuuta. 119-vuotiasta Lahtea juhlitaan yhteisillä syntymäpäiväjuhlilla sekä valotaiteen ja kulttuurin parissa.
Lapsi kirjoittaa taululle "onnea Lahti"

Koko kaupungin synttärijuhlat kauppatorilla

119-vuotiasta kaupunkia juhlistetaan Lahden torilla kaikille avoimilla syntymäpäiväjuhlilla. Torilla on ohjelmaa koko perheelle. Luvassa on kaupunginjohtaja Niko Kyynäräisen puhe ja Lahti-mitalin saajan haastattelu sekä Vuoden lahtelainen –tunnustuksen julkistus.
Musiikista vastaavat Village Ten, Dimitri Keiski Duo sekä Lotilan koulun 6C-luokan kuoro. Lisäksi ohjelmassa on stand up- ja tulitaide-esityksiä, kepparirata ja ringette-lajiesittely.
500 ensimmäiselle on tarjolla kahvia ja juhlaleivos klo 16.30 alkaen.

Avoimet ovet Lahden kaupungin museoihin

Juhlapäivän kunniaksi Lahden visuaalisten taiteiden museo Malvassa, Lahden Historiallisessa museossa, Hiihtomuseossa ja Radio- ja tv-museo Mastolassa on avoimet ovet. Tarkemmat tiedot ja aukioloajat löydät museoiden verkkosivuilta.

Lippuetuja Lahden kaupunginteatteriin

Lahden kaupunginteatteri tarjoaa syntymäpäivän kunniaksi lippuja alennettuun hintaan The Black Rider -musikaaliin sekä näytelmiin Thelma & Loviisa että Fedja-setä, kissa ja koira. Etuun oikeuttava alennuskoodi 119LAHTI on voimassa niin kauan kuin lippuja riittää. Lippuja on rajoitetusti. Liput voi ostaa teatterin verkkokaupasta ja lippumyymälästä.

Lahden kaupungintalon opastetut kierrokset

Tervetuloa tutustumaan Lahden kaupungintaloon. Opastettuja talokierroksia järjestetään yhteensä neljä, kolme suomeksi ja yksi englanniksi. Maksuttomille kierroksille ilmoittaudutaan ennakkoon osoitteessa www.lahti.fi/synttarit.

Aleksin talvivalot syttyvät

Perinteiset Aleksanterinkadun talvivalot sytytetään klo 17.00. Professori Tapani Aartomaan (1934–2009) suunnittelemat valot ovat valtakunnallinen harvinaisuus. Tarina talvisesta hiihtoretkestä on ilahduttanut lahtelaisia vuodesta 1983.

Mosaiikkivaloteos Lahden kaupunginteatterilla

Kansainvälisesti tunnettu mediataiteilija Niko Tiainen toteuttaa yhdessä Gaudian kuvataidelinjan opiskelijoiden kanssa valotaideteoksen, jossa hyödynnetään digitaalista teknologiaa ja tekoälyä. Teos on osa Kulttuurin digitalisaation osaamiskeskus KUDOS-projektia, jota rahoittavat Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Oulun, Kuopion, Jyväskylän ja Lahden kaupungit. Hanke on Euroopan unionin rahoittama – Next Generation EU.

Valotaideteos heijastetaan Lahden kaupunginteatterin kirjaston puoleisella seinällä 1.–2.11. klo 16.00–22.00.

Katso koko syntymäpäivän ohjelma: Lahden syntymäpäivä – Lahti

Lisätiedot