Hyppää sisältöön

Monttu auki- keskustelutilaisuudet palaavat syyskuussa – Äänestä nyt keskusteltavia aiheita!

Monttu auki -keskustelutilaisuudet palaavat keskusteluttamaan lahtelaisia syyskuun lopussa torstaina 28.9. Tällä kertaa taustatiimi on suunnitellut neljän teeman kokonaisuuden, ja lahtelaiset pääsevät porisemaan ympäri Lahtea. Lapsiperheiden asiat nostetaan esiin Karistossa, korkeakouluopiskelijoita kuullaan Niemessä, päätöksentekoon pureudutaan keskustassa ja ympäristökaupungin tulevaisuus puhuttaa ulkotiloissa Salpausselän Lepakkolaavulla.
Monttu Auki -tapahtumat perustuvat Erätauko-keskustelumenetelmään

Keskustelut toteutetaan pidetyllä ja arvostetulla Erätauko-menetelmällä ja luottamuksellisesti. Jokaista keskustelua ohjaa erätaukomenetelmän osaava fasilitaattori. Fasilitaattorit tulevat kaupungilta. Kirjattuja keskusteluja hyödynnetään anonyymisti kaupungin strategiatyössä. Monttu auki -keskustelutapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran lokakuussa 2021, osana Euroopan ympäristöpääkaupunkivuoden tapahtumia ja jälleen vuonna 2022.

Tämän syksyn tapahtuma toimii etkoina Hämeenlinnassa järjestettäville Hyvin sanottu -keskustelufestivaaleille, jotka järjestetään 29.–30.9.2023.

Suosikkiaiheista kysytään nyt lahtelaisilta

Pääset nyt äänestämään ennakkoon kartoitetuista kiinnostavista kysymyksistä, sekä ehdottamaan aihetta! Äänestys on käynnissä 27.8. asti, jonka jälkeen päätetään keskusteltavat aiheet. Voit myös ilmoittautua mukaan sähköpostilistalle ja saat tilaisuuden virallisen kutsun suoraan sähköpostiisi.

Vastaa kyselyyn

– Monttu auki on ainutlaatuinen tilaisuus lahtelaisille kohdata toisensa, porista pari tuntia ja jakaa ajatuksiaan. Tavoitteena saada mukaan mahdollisimman monipuolinen, eri taustoista tulevien asukkaiden joukko keskustelemaan ja jakamaan ajatuksia Lahdesta ja lahtelaisuudesta, kertoo strategia-asiantuntija Olli Toivonen.

– Jos kaipaat parempaa keskustelukulttuuria, et ole yksin. Sille on kansallinen tarve ja kaipuu, kuvaili Erätauko-säätiön toimitusjohtaja Laura Arikka Helsingin Sanomissa 15.8.2023.

Lisätietoja tapahtumasta päivitetään alkusyksyn aikana verkkosivulle www.lahti.fi/monttuauki.

Tutustu Erätauko-menetelmään (eratauko.fi)

Lisätiedot