Renkomäen Näkkimistössä asemakaavoitetaan uutta asuinaluetta jo rakennetun asuinalueen jatkoksi. Asemakaavatyö A-2875 on luonnosvaiheessa. Kaupunkisuunnittelu sai runsaasti palautetta asukkailta aiemman luonnoksen esittelyn yhteydessä. Päivitetyssä luonnoksessa on nyt otettu huomioon asukkaiden toiveita erityisesti eteläisen metsäalueen säilyttämiseksi, sekä alkuvuodesta valmistuneen maaperäselvityksen tulokset.
Päivitettyä luonnosta voi kommentoida kahdella tavalla
Päivitetty kaavaluonnos on kommentoitavana osoitteessa omalahti.fi. Osallistua voi kahdella tapaa. Palautetta voi jättää nimettömänä.
- Voit jättää palautetta suoraan suunnittelijoille kyselyn avulla.
- Karttapohjaisessa keskustelussa voit osallistua julkiseen keskusteluun muiden käyttäjien kanssa. Voit lisätä karttaan omia huomioita, sekä kommentoida ja tykätä toisten ideoista. Tavoitteena on tuoda esiin asukkaiden paikallistietoa ja syventää ymmärrystä keskustelun avulla.
Kommentointi on mahdollista 27.4. asti. Siirry kommentoimaan tästä.
Mikä päivitetyssä kaavaluonnoksessa on muuttunut?
Uudessa luonnoksessa rakentamisen alueita on tiivistetty ja siirretty lähemmäs aiemmin rakennettua Näkkimistö I -aluetta. Eteläisimpiä tontteja on siirretty noin 300 metriä kohti pohjoista. Aiemmassa luonnoksessa oli osoitettu 37 tonttia eteläosan metsäalueelle, joka uudessa luonnoksessa jää rakentamattomaksi. Uusien omakotitonttien lukumäärä on 102 tonttia, eli hieman pienempi, kuin aikaisemmassa luonnoksessa.
Päivitetyssä luonnoksessa rakentaminen on pyritty sijoittamaan maastossa ylemmälle tasolle. Maasto nousee kohti pohjoista, jossa on myös parempaa rakennusmaata tonteille. Paineellinen pohjavesi on oletettavasti pienempi riski ylemmällä tasolla maastossa alueen pohjoisosassa. Päivitetty luonnos samalla vastaa asukkailta saatuun toiveeseen säästää erityisesti eteläosan vanha metsäalue rakentamattomana.
Kaarevat kadut vähentävät ajonopeuksia sekä luovat mielenkiintoisia katunäkymiä ja identiteettiä alueelle. Säteittäiset viher- ja kulkuyhteydet turvaavat pääsyn virkistysalueille ja oikoreittejä alueen sisällä sekä toimivat vesihuollon ja hulevesien johtamisreitteinä.
-
Markus Lehmuskoski
Asemakaava-arkkitehti
Asemakaavoitus
-
Juuso Heinämäki
Vuorovaikutussuunnittelija
Asemakaavoitus