Hyppää sisältöön

Niemen uusi Kampuspuisto on viihtyisä oleskelupaikka

Niemen Kampuspuiston kunnostustyöt ovat valmistuneet. Puistossa voi järjestää tapahtumia, ulkoluentoja ja pelata pingistä.
Puistossa on erilaisia istuskeluryhmiä ja amfiteatterikatsomo.

Kampusraitin varrella sijaitseva Kampuspuisto on viihtyisä oleskelu- ja kohtaamispaikka. Puiston suunnittelun lähtökohtana on ollut luoda Niemen ja Iskun kampusten väliin mukava oleskelualue, joka mahdollistaa pienimuotoisten tapahtumien ja ulkoluentojen järjestämisen. Puistossa on erilaisia istuskeluryhmiä, patio pergoloineen ja amfiteatterikatsomo. Puistossa pääsee pelaamaan pingistä, kun ottaa omat mailat ja pallon mukaan. Metsän ja puron vartta kiemurtelevat pitkospuut.

Kampuspuiston ilme on vehreä. Puut tuovat rakennetulle aukiolle suojaa kolmelta ilmansuunnalta. Aukiolle on istutettu kuivassa viihtyviä koristeheinäistutuksia ja muutama puu. Aukion reunoilla on kapea niittyvyöhyke säilytettävän metsän ja rakennettavan alueen välissä.

Kampuspuistossa voi järjestää pienimuotoisia tapahtumia tai ulkoluentoja.

Kestävän kehityksen periaatteet olivat Kampuspuiston suunnittelussa ja rakentamisessa lähtökohtana ja ohjaavana tekijänä. Puistossa edistetään luonnon monimuotoisuutta ja kierrätetään luonnonvaroja sekä materiaaleja. Erityistä huomiota kiinnitetään yhteisöllisyyden lisäämiseen alueella. Yhdessä Kampusraitti ja Kampuspuisto tarjoavat viihtyisän alueen ihmisille sekä elintilaa luonnon ekosysteemille.

Lisätietoja