Hyppää sisältöön

Nuorten taidestudio Kontrasti järjestää näyttelyn

Monikulttuurikeskus Multi-Cultin nuorten taidestudio Kontrasti järjestää näyttelyn Galleria Ikkunassa kauppakeskus Trion pohjakerroksessa. Taidenäyttelyn avajaisia vietetään tiistaina 3. syyskuuta kello 17.00–20.00.

Multi-Cultissa on järjestetty ohjattua, kuvataidepainotteista toimintaa nuorille perjantai-iltaisin jo 28 vuoden ajan. Alkuaikoina mukaan tulleet nuoret ovat kasvaneet jo aikuisiksi. Tällä hetkellä perjantai-iltojaan kuvataiteiden parissa viettää kymmenkunta nuorta. Toimintaa on alusta asti vetänyt taideopettaja Vera Beirad, joka on koonnut näyttelyyn nuorten teoksia toiminnan alkuajoilta nykyhetkeen saakka.

Beirad on pitänyt tärkeänä, että opettaja ymmärtää nuorten ikävaiheita ja tukee henkilökohtaisten tarpeiden mukaan. Taide on toiminut nuorten tunteiden kanavana ja tunteiden säätelyn välineenä. Taidestudiossa ei ole keskitytty ainoastaan kuvataiteeseen, vaan inspiraatiota on haettu esimerkiksi musiikin tai arkkitehtuurin avulla.

Opettaja ja oppilaat -nimeä kantava näyttely Galleria Ikkunassa on avajaistensa jälkeen avoinna syyskuun ajan maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 12.00–18.00 ja lauantaisin kello 12.00–15.00.

Lahden monikulttuurikeskus Multi-Culti on yksi kaupungin nuorisopalveluiden toimipisteistä. Toiminnan tavoitteena on erilaisten ihmisten yhteisen tekemisen avulla edistää moninaisuutta ja yhdenvertaisuutta sekä tukea osallisuutta ja kotoutumista Päijät-Hämeessä.

Lisätietoja

Alli Mäntymäki
toiminnanohjaaja
Lahden monikulttuurikeskus Multi-Culti
p. 044 483 0004
alli.mantymaki@lahti.fi
Lahden monikulttuurikeskus Multi-Culti