Hyppää sisältöön

Päiväkotien arkiseikkailuviikolla tutustutaan lähiympäristöön

Valtakunnallinen liikkuvan varhaiskasvatuksen arkiseikkailuviikko järjestetään 26.9.–7.10.2022. Saman katon alla toimivat Möysän ja Viherlaakson päiväkodit järjestävät arkiseikkailuviikolla keskiviikkona lasten perheille yhteiset avoimet ovet uusissa tiloissaan Ala-Tonttilankadulla.
Lapsia leikkimässä

Arkiseikkailuviikkoihin osallistuvat kaupungin päiväkodit järjestävät omaa viikko-ohjelmaansa. Päiväkodeissa liikutaan muutenkin paljon.

Esimerkiksi Möysän ja Viherlaakson päiväkotien perheille on arkiseikkailuviikolla suunnitteilla liikunnallisia pisteitä ja seikkailuratoja ulkona sekä sisällä. Päiväkotien metsäinen lähiluonto ja ympäristö kutsuu retkeilemään ja seikkailemaan.
– Meillä keskiviikon 28.9. toiminnallisen vanhempainillan lomassa perheille tulee tutuksi myös päivitetyn varhaiskasvatussuunnitelman sisältöalueita. Lahden varhaiskasvatuksessa on myös oma liikunta- ja kulttuuriohjelma, kertoo Viherlaakson päiväkodin johtaja Terhi Kilponen.

Arkiseikkailu on varhaiskasvatusyksiköille ja perheille suunnattu valtakunnallinen kampanja, jossa tutustutaan yhdessä lähiympäristöön. Tavoitteena on kannustaa perheitä liikkumaan arkimatkoja lihasvoimin ja pysähtymään yhdessä ihmettelemään ympäristöä.

Arkiseikkailun voi toteuttaa joko matkalla kotoa varhaiskasvatukseen, lähtemällä ihmettelemään kodin lähiympäristöä tai vaikka kauppamatkalla. Kampanjasuunnittelusta vastaa Liikkuva varhaiskasvatus ja Liikkuva perhe -ohjelmat.

Möysän ja Viherlaakson päiväkodit toimivat saman katon alla uusissa yhteisissä tiloissa. Päiväkodeissa on tilaa 2000 m² kahdessa kerroksessa. Tilaa on kymmenelle varhaiskasvatusryhmälle. Möysän päiväkodissa on 66 varhaiskasvatuspaikkaa ja Viherlaakson päiväkodissa 78 paikkaa. Möysän koulun tiloissa edelleen jatkaa 42 esioppilasta. Henkilöstöä väistöpäiväkodissa on yhteensä kolmisenkymmentä. Päiväkodit jatkavat toimintaansa toistaiseksi nykyisillä nimillään saman katon alla.

Lisätietoja

Viherlaakson päiväkoti, johtaja Terhi Kilponen, 050 398 5797
Möysän päiväkoti, johtaja Jaana Siikanen, 050 398 5789
etunimi.sukunimi@lahti.fi

Valtakunnallinen liikkuvan varhaiskasvatuksen arkiseikkailu viikko  26.9.–7.10.2022: https://www.liikkuvavarhaiskasvatus.fi/fi/arkiseikkailu

Lahden varhaiskasvatuksen oma Liikunta- ja kulttuuriohjelma

Kuva Lahden kaupungin kuva-arkisto