Hyppää sisältöön

Saostus- ja umpisäiliölietteen kuljetusjärjestelmä Lahden seudun jätelautakunnan päätettäväksi

Lahden seudun jätelautakunta kokoontuu 12.9.2024 päättämään saostus- ja umpisäiliölietteen kuljetusjärjestelmästä.

Saostus- ja umpisäiliölietteen kuljetusjärjestelmä

Jätelautakunnalle esitetään, että jätelautakunnan koko toimialueella siirrytään kunnan järjestämään saostus- ja umpisäiliölietteen kuljetukseen. Päätös koskee saostus- ja umpisäiliöihin sekä pienpuhdistamoiden lietesäiliöihin kertyvän asumisessa syntyvän ja muun kunnan vastuulle kuuluvan lietteen tyhjennyksiä ja kuljetuksia Asikkalassa, Heinolassa, Hollolassa, Kärkölässä, Lahdessa, Myrskylässä, Orimattilassa, Padasjoella ja Pukkilassa. Salpakierto Oy:n kilpailuttamat kuljetukset alkaisivat porrastetusti vuosina 2029–2031.

Saostus- ja umpisäiliölietteiden kuljetus tulee jätelain mukaan järjestää ensisijaisesti kunnan järjestämänä jätteenkuljetuksena. Jos jätelain 37§ 1 momentin ehdot täyttyvät, voidaan kuljetus järjestää kiinteistön haltijan kilpailuttamana. Jätehuoltoviranomaisen tekemän kuljetusjärjestelmäselvityksen mukaan jätelain ehdot kiinteistön haltijan järjestämälle jätteenkuljetukselle eivät täyty.

Jätehuollon palvelutason valmistelu

Jätehuoltoviranomainen ja Salpakierto Oy käynnistävät jätehuollon palvelutason määrittelytyön kuntien kanssa. Jätehuollon palvelutaso on yhteinen tahtotila ja visio siitä, millaisin periaattein jätehuoltoa koko toimialueella toteutetaan tulevien vuosien aikana. Alueen asukkaille tehdään kysely valmistelun aikana. Ryhmä valmistee ehdotuksen palvelutasoksi alkuvuoden 2025 aikana.

Jätelautakunnan 12.9. esityslista

Lisätietoja

Aihealueet