Hyppää sisältöön

Sivistyspalvelujen vuoden 2024 talousarvion muutosesitys

Sivistyslautakunta käsittelee kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle esitettävää alaistensa palveluyksiköiden vuoden 2024 määrärahojen vähentämistä 412 000 eurolla. Hyvinvoinnin ja vapaa-ajan lautakunnalle esitetään alaistensa yksiköiden määrärahojen vähentämistä 88 000 eurolla.

Kaupunginhallitus edellytti uudesta talouden tasapaino-ohjelmasta päättäessään, että vuoden 2024 käyttösuunnitelman tavoitteet ja toimenpiteet käsitellään uudelleen.

Sivistyspalveluissa on tarkasteltu vuoden 2024 määrärahojen vähentämistä sivistyslautakunnan sekä hyvinvoinnin ja vapaa-ajan lautakunnan alaisilta palveluyksiköiltä yhteensä 0,5 milj. eurolla. Vähennykset on jaettu palveluyksiköille talousarvion 2024 käyttömenojen suhteessa. Vähennykset kohdistuvat henkilöstömenoihin, palveluiden ostoihin sekä aineisiin, tarvikkeisiin ja tavaroihin.

Määrärahojen käytön vähennykset toteutetaan aloittamalla perusopetuksessa ja lukiokoulutuksessa vuodelle 2025 kohdistuvia säästötoimenpiteitä jo syksyllä 2024. Perusopetuksessa toimenpiteenä ovat muun muassa tuntikehyksen vähentäminen ja ryhmäkokojen suurentaminen sekä hankintamäärärahojen leikkaaminen, lukiokoulutuksessa muun muassa kurssien määrän vähentäminen.

Varhaiskasvatuksen osalta säästöt syntyvät lähinnä päiväkotiryhmien yhdistämisellä sekä aineisto- ja tarvikemäärärahoja leikkaamalla. Nuorisopalvelut ja Wellamo-opisto sopeuttavat määrärahaleikkauksen käyttötalouden eri momenteille.

Hyvinvoinnin ja vapaa-ajan lautakunnan alaisissa yksiköissä vähennykset kohdistuvat aineiden, tarvikkeiden ja palvelujen ostoihin. Taseyksiköinä toimivien teatterin ja orkesterin osalta määrärahaleikkaus tehdään kaupungin avustukseen.

Sivistyslautakunta käsittelee sivistyspalvelujen muutosesitystä kokouksessaan 13.8.2024 ja hyvinvoinnin ja vapaa-ajan lautakunta 14.8.2024.

Lisätiedot

sivistysjohtaja Tiina Granqvist, 050 383 6574

Esityslistat julkaistaan Dynasty-verkkopalvelussa