Hyppää sisältöön

Tervetuloa juhlistamaan valmistunutta Keskustavisiota kaupungintalon sisäpihalle tiistaina 11.6. klo 16

Kuvassa paljon ihmisiä Hämeenkadun kesäkadun avajaisista toukokuulta
Hämeenkadun kesäkadun avajaisia juhlittiin lauantaina 25.5.

Keskustan kehittämisen tulevaisuutta kuvaava Keskustavisio 2040 on valmistunut! Haluamme juhlistaa yhdessä lahtelaisten asukkaiden, yrittäjien, opiskelijoiden, kaupunkisuunnittelijoiden ja päättäjien kanssa valmisteltua Keskustavisiota kaupungintalon sisäpihalla tiistaina 11.6. klo 16–17:15. Sisäänkäynti on Harjukadun puoleisista lasiovista osoitteessa Harjukatu 27. Tilaisuus on avoin kaikille lahtelaisille.

Kakkukahvit, live-musiikkia ja Mankeli -arvonta

Tilaisuus alkaa kakkukahveilla ja live-musiikilla klo 16, jonka jälkeen kaupungin asiantuntijat esittelevät Keskustavision ydinkohtia. Tämän jälkeen kuullaan kommenttipuheenvuorot visiotyötä läheltä seuranneilta lahtelaisilta.

Kaupungin Mankeli-lähettiläät esittelevät tilaisuudessa kaupunkipyörien toimintaa ja pääset myös osallistumaan Mankeli-kausilipun arvontaan.

Keskusta elää ihmisistä ja juhlahumusta, tulethan siis paikalle! Tilaisuus päättyy klo 17.15, jonka jälkeen suosittelemme osallistujia siirtymään kohti Pikku-Vesijärven puistoa, jossa luvassa keskustaan toivottua iloa ja ihmisvilinää perinteisen MILJazz -kiertueen säestyksellä.

Mikä on Keskustavisio?

  • Keskustavisio 2040 kokoaa yhteen keskustan tulevaisuuden kannalta keskeiset tavoitteet ja teemat. Visio tarkentaa kaupungin strategiaa ja yleiskaavaa keskustan osalta ja luo perustan konkreettiselle suunnittelulle.
  • Keskustavisio 2040 rakentuu neljän K:n ympärille. Lahden keskusta on vuonna 2040 kestävä, kompakti, kutsuva ja kekseliäs.
  • Lisäksi visiossa on määritetty kärkihankekohteita, sekä linkkejä ja identiteettikatuja, jotka yhtenäistävät ja monipuolistavat keskustaa.
  • Keskustavisiota toteuttavat kaupungin lisäksi myös asukkaat, tapahtumajärjestäjät ja keskusta-alueen yrittäjät.
  • Keskustavisio on tehty tiiviissä yhteistyössä lahtelaisten, opiskelijoiden, lasten ja nuorten, keskustan yrittäjien ja kiinteistönomistajien kanssa.

 

Tutustu täällä Keskustavisioon