Hyppää sisältöön

Tiistaitapaamiset kaupunkisuunnittelun asiantuntijoiden kanssa

Kaupunkisuunnittelun asiantuntijat jalkautuvat Palvelutorilla sijaitsevaan Osallistumistila Kymppiin lokakuusta alkaen. Eri aiheiden asiantuntijoita on tavattavissa tiistaisin klo 15-17.  Tapahtumien tarkoituksena on parantaa asukkaiden ja suunnittelijoiden välistä vuorovaikutusta ja jakaa tietoa ajankohtaisista hankkeista.  
Palvelutorin Osallistumistila Kymppi
Palvelutorin Osallistumistila Kymppi

Tapahtumasarja alkaa kaupunkisuunnittelun vuorovaikutussuunnittelijoiden järjestämillä kohtaamisilla. Voit tulla kysymään kaupunkisuunnitteluun osallistumisesta Lahdessa, ajankohtaisista hankkeista tai upouudesta OmaLahti -verkkosivusta.

Kaupunki on ottanut käyttöönsä uuden sähköisen OmaLahti-osallisuussivuston asukkaiden vaikutusmahdollisuuksien lisäämiseksi. Sivustolla asukkaat voivat osallistua eri tavoin kaupungin kehittämiseen, esimerkiksi antamalla ideoita, äänestämällä, vastaamalla kyselyihin ja osallistumalla keskusteluihin. Asukkaita kannustetaan tutustumaan sivustoon ja marraskuun loppuun mennessä sivustolle rekisteröityneiden käyttäjien kesken arvotaankin Lahti-tuotepalkintoja ja 50 euron arvoinen lahjakortti urheiluliikkeeseen.

Marraskuussa paikan päällä on tavattavissa kaavoittajia ja pääset kysymään sekä pienemmistä että suuremmista suunnittelukohteista. Joulukuussa on mahdollista kysyä asiantuntijoilta paikallisliikenteestä, kaupungin karttapalvelusta tai kunnossapidosta.  Rakentamislaki ja Lahden rakennusjärjestys päivittyvät vuoden alussa. Tammikuussa Osallistumistila Kympissä pääset kysymään muutoksien vaikutuksista sekä kaupunkitasoisesti että pienrakentajien näkökulmasta.

Tiistaitapaamiset asiatuntijoiden kanssa klo 15-17

8.10., 15.10., 22.10., 29.10. OmaLahti.fi ja asukkaiden osallistuminen kaupunkisuunnitteluun
5.11., 12.11., 19.11. Kauneimmat kaavat – kysy asemakaavoituksesta
26.11. Mikä on Lahden suunta? – Yleiskaava ja Lahden pitkän aikavälin kehitys
3.12. LSL – kysy paikallisliikenteestä
10.12. Lahden karttapalvelu ja paikkatietopalvelut
17.12. Kysy talvikunnossapidosta
14.1., 21.1., 28.1. Uusi rakentamislaki ja rakennusjärjestys

Osallistumistila Kympin löydät kauppakeskus Trion toisesta kerroksesta. Tervetuloa kysymään aiheesta ja aiheen vierestä!

OmaLahti kokoaa yhteen asiat, joihin voit vaikuttaa juuri nyt