Hyppää sisältöön

Tule keskustelemaan ja jakamaan muistojasi Vesijärvestä

Millaisia muistoja sinulla on Vesijärvestä? Oletko joskus viettänyt kesäpäiviä uiden, veneillen tai mökkeillen Vesijärven rannoilla tai saarissa? Tule jakamaan tarinasi keskusteluiltaan, jossa sukelletaan Vesijärven historiaan ja nykypäivään vapaa-ajanvieton näkökulmasta.

Lahden Historiallisessa museossa järjestetään 15.10. klo 17–19 keskusteluilta aiheesta ”Vesijärvi virkistyksen lähteenä”. Tapahtuma on kaikille avoin ja ilmainen, ja paikalla on kahvitarjoilu.

Illan aikana kuulet mielenkiintoisia tarinoita ja pääset osallistumaan keskusteluun. Aiheina ovat muun muassa mökkeily, vesiurheilu ja Vesijärven uimapaikat – kaikki sinulle tuttuja juttuja, jos olet viettänyt aikaa Vesijärvellä.

Keskustelussa on mukana myös innostavia asiantuntijoita. Tutkija Riitta Niskanen kertoo Enonsaaren alueen historiasta. Mukana ovat lisäksi limnologi Juha Keto, joka on tehnyt pitkäjänteistä työtä Vesijärven kunnostamiseksi 1960-luvulta lähtien, sekä kuvataiteilija Pekka Litmanen, joka on Painovoima ry:n toiminnanjohtajana vienyt eteenpäin Enonsaaren kehittämistä. Keskustelua vetää amanuenssi Sini Ojala.

Tule mukaan kuulolle tai jakamaan oma tarinasi Vesijärvestä – kaikki kokemukset ovat arvokkaita!

Jos et pääse paikalle, voit kuunnella tallenteen tutkija Riitta Niskasen luennosta museon YouTube-kanavalta 16.10. alkaen.

Muistamo on Lahden Historiallisen museon osallistavan työn muoto. Yhteistyössä Muistamo ja Lahden kaupungin Luontopositiivinen elämä -hanke tarjoavat mahdollisuuden nostaa esille yhteisen ympäristömme keskeisiä arvoja. Keskusteluiltojen pohjalta kootaan näyttelyosio Historiallisen museon päänäyttelyyn.

Lisätietoja

Aihealueet