Hyppää sisältöön

Tule mukaan Miljoona roskapussia -talkoisiin Sairaalanmäellä ja Mukkulassa

Kaupunki järjestää talkoot tiistaina 18.4. klo 17–18.30 Sairaalanmäen leikkipuiston alueella ja keskiviikkona 17.5. klo 17–18.30 Mukkulan kartanonpuiston uimarannan alueella.
Yleisten tilojen roskiksiin liimataan tarrat.

Kokoonnutaan roskapihtilainaamolla ja kerätään yhdessä pussilliset roskia lähimaastosta. Lopuksi nautitaan talkooeväinä mehua ja pullaa ja merkitään yhteinen saalis Ylen kampanjasivun laskuriin.

Ota oma käytetty muovipussi mukaan. Paikan päältä saat hanskat tai roskapihdit lainaksi.

Osallistu Miljoona roskapussia -kampanjaan lenkkeilyn tai arkiliikunnan yhteydessä

Miljoona roskapussia -siivoushaasteeseen voi osallistua kuka vain yksityishenkilönä tai isommalla porukalla. Osallistua voi esimerkiksi työmatkan, lenkkeilyn tai muun arkiliikunnan lomassa. Asukkaat ja yhdistykset voivat osallistua haasteeseen siivoamalla yhteisiä alueita.

Roskapihtejä voi lainata Lahti-Pisteeltä. Yhdistysten ylläpitämiä roskapihtilainaamoja löytyy Ankkurinrannasta, Mukkulan Kartanonpuiston rannasta ja Anttilanmäeltä.

Kerätyt roskapussit merkitään reaaliaikaisesti päivittyvään laskuriin sen paikkakunnan kohdalle, mistä roskapussit on kerätty. Luvassa on siis yhteisen hyvän lisäksi todellinen kisa Suomen paikkakuntien välillä!

Miljoona roskapussia -kampanjan tulos julkistetaan Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa 14.6. klo 20.

Merkitse keräämäsi roskapussit Ylen laskuriin

Kaupunki auttaa yleisten alueiden siivoustalkoiden järjestämisessä

Voit järjestää yleisten alueiden siivoustalkoot omalle talkooporukalle yhdessä kaupungin kanssa. Kaupunki lainaa siivousvälineet ja kuljettaa jätteet maksutta pois. Sovi talkoista aina etukäteen.

Lisätietoa siivoustalkoista

Lisätietoja