Hyppää sisältöön

Tule mukaan toteuttamaan Lahden osallistuvaa budjetointia

Osallistuva budjetointi eli osbu käynnistyy Lahdessa jälleen tammikuussa 2025. Kaupunki kutsuu asukkaita mukaan vapaaehtoisiksi osbu-kummeiksi.
Työpaja Palvelutorilla

Osallistuvassa budjetoinnissa eli osbussa asukkaat pääsevät vaikuttamaan siihen, miten julkista rahaa käytetään. Lahdessa vaiheet ovat ideoi, kehitä, äänestä. Lahtelaiset voivat ehdottaa ideoita kaupungin kehittämiseksi. Osallistuvan budjetoinnin teemoja ovat yhteisöllisyys, kestävyys sekä lasten ja nuorten hyvinvointi. Kaupunki toteuttaa eniten ääniä saaneet ideat vuonna 2026. Ideoiden toteuttamiseen on varattu 200 000 euroa.

Mitä osbu-kummi tekee?

Osbu-kummi on vapaaehtoinen kaupunkilainen, joka on mukana osallistuvan budjetoinnin eri vaiheissa tukemassa tiedottamista ja innostamassa asukkaita. Osbu-kummeiksi haetaan nyt eri-ikäisiä lahtelaisia eri puolilta kaupunkia. Ilmoittaudu mukaan OmaLahti-osallisuussivustolla tai sähköpostitse omalahti@lahti.fi. Osbu-kummina voi toimia monin eri tavoin.

Anna ideasi ja äänesi

Asukasideointi toteutetaan 13.1.– 9.2.2025 OmaLahti-verkkosivustolla. Marraskuun loppuun mennessä OmaLahti-sivustolle rekisteröityneiden kesken arvotaan 50 euron arvoinen urheiluliikelahjakortti ja Lahti-tuotteita. Rekisteröityneiden käyttäjien tulee olla yli 12-vuotiaita lahtelaisia. Lapset voivat osallistua ideointiin ja äänestykseen paperilomakkeilla. Ideoista äänestetään loppukeväästä 2025.

Lisätietoa Lahden osallistuvan budjetoinnin vaiheista ja viime kierroksen toteutetuista ideoista löytyy Lahti.fi/osbu -verkkosivulta.

Linkki OmaLahti-sivustolle

Lisätietoja