Hyppää sisältöön

Tutustu ja kerro mielipiteesi yleiskaavan ja kestävän kaupunkiliikkumisen uusista tavoitteista Lahdessa

Lapsi leikkii perhepuistossa

Lahden suunta -työn 2021-2025 luonnos on nähtävillä elokuun loppuun asti. Käy tutustumassa, mikä muuttuu koko kaupungin yleiskaavassa ja kestävän kaupunkiliikkumisen ohjelmassa ja kerro meille, mitä mieltä sinä olet luonnoksesta. Voit kommentoida joko laajempia kokonaisuuksia tai itsellesi tärkeää yksittäistä asiaa tai kohdetta.

Yleiskaavan tavoitteet katsovat aina kauas tulevaisuuteen. Keskeistä uutta sisältöä luonnoksessa ovat suunnitelmat kestävän yhdyskuntarakenteen, kulttuuriympäristön, luonnonympäristön, kiertotalouden ja kestävän liikkumisen edistämiseksi. Luonnoksesta löydät esimerkiksi, miten Lahdessa reagoidaan elinkeinoelämän ja kaupan muutoksiin, millaisia tarpeita on pääliikenneverkon kehittämiselle ja millaisia uusia toimenpiteitä on ehdotettu kestävän liikkumisen kehittämiseksi.

Kaikkiin nähtävillä oleviin aineistoihin voi tutustua nettisivuilla, Palvelutorilla, Lahden pääkirjastossa ja Nastolan kirjastossa. Karttapalvelussa pääset katsomaan kaavaratkaisuja ja keskeisiä taustatietoja tarkemmin kartalla.  Työ jatkuu syksyllä saadun asukaspalautteen pohjalta, joten nyt kesällä on oikea aika vaikuttaa! Tavoitteena on, että kaupunginvaltuusto hyväksyy Lahden suunnan ehdotuksen vuoden 2024 lopussa.

Vinkki: Olemme koonneet keskeiset muutokset yhteen tiedostoon. Sen avulla pääset helpoimmin tutustumaan laajaan luonnosaineistoon. Tiedoston löydät alapuolelta.

 

Lahden suunta pähkinänkuoressa

Mikä on Lahden suunta?

Lahden kaupunki on kehittänyt tavan tehdä yleiskaavatyötä jatkuvasti neljän vuoden sykleissä valtuustokausittain. Yleiskaavan kanssa samaan prosessiin on yhdistetty kestävän kaupunkiliikkumisen ohjelma, ja tätä kokonaisuutta kutsutaan nimellä Lahden suunta. Tämä tapa tehdä maankäytön ja liikkumisen suunnittelua yhdessä on Suomessa ainutlaatuinen. Tavoitteena on sujuva arki ja lahtelaisten hyvinvointi.

Lue lisää